Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mikor lehet visszaigényelni...

Mikor lehet visszaigényelni az ÁFÁ-t?

Figyelt kérdés
Adószámos magánszemélyként (7-essel kezdődő adószámmal) is működik? Piackutatás címszó alatt tudok számlát adni.
2010. nov. 18. 18:01
 1/2 anonim ***** válasza:
adószámos magánszemélyként tudnod kéne magadról egyáltalán bejelentkeztél-e az áfa hatálya alá? ha igen, akkor visszaigényelheted az áfát, ha az a tevékenységedhez kapcsolódik, de a kimenő számláid után egyben áfát is kell fizetni, tehát általában nem maradsz visszaigénylő pozicióban.
2010. nov. 18. 19:47
 2/2 A kérdező kommentje:
bocsi, ezt nem igazán értem, nincs ebben tapasztalatom. nem jelentkeztem be áfa hatálya alá, legalábbis nem tudok róla. de ha bejelentkeznék valahogy akkor visszatudnám igényelni az áfát? piackutatás címszó alatt van papírom. kéne nekem egy új telefon, ami kell a munkámhoz, annak az áfáját visszatudnám igényelni valahogy?
2010. nov. 20. 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!