Most akkor ez hogy van az új adózási rendszernél?
Figyelt kérdés
Egy bérkalkulátor segítségével kiszámoltam, hogy jövőre emnnyit kapok majd az új adórendszer értelmében. Szerepeltek olyan tételek benne, hogy "havi adókedvezmény" (12100 Ft), illetve "havi gyerekkedvezmény"(20000 Ft). 2 gyerekem van, férjnél vagyok. Ez esetben ez a 2 tétel a férjemnek is meg nekem is jár majd? Vagy megegyezés kérdése, hogy melyikünk igényelje?2010. nov. 17. 11:35
1/1 anonim válasza:
A 12100 Ft-os kedvezmény a férjednek is jár, ha alkalmazott. (vállalkozóknak nem jár)
A gyerekkedvezmény összesen 20000 Ft, választásotok szerint jár az egyikőtöknek. Ha egyikőtök sem tudja maradéktalanul érvényesíteni (kevesebb a számított SzJA, mint a 12100+20000 ft), akkor megoszthatjátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!