Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Egy egyéni vállalkozó hogyan...

Egy egyéni vállalkozó hogyan könyvelhet?

Figyelt kérdés

olvastam hogy a személyi vállalkozó nem tartozik a Szvt. hatálya alá. tehát nem is kell kettő könyvvitelt vezetnie?

tartozik/követel alapon könyvel?

bérszámfejtés hogy működik egy egyéni vállalkozónál?

csak arra lennék kíváncsi, hogy minden ugyanúgy működik, mint egy kisebb cégnél csak azzal a különbséggel hogy az egyéni vállalkozónak, nem kell éves beszámolót írnia?

2010. nov. 11. 12:48
 1/6 anonim ***** válasza:

A bérszámfejtés ugyanúgy működik, mint akármelyik cégnél. Az egyéni vállalkozónak vállalkozói kivétet számfejtenek, ha van alkalmazott, azoknak pedig a munkabérüket.

Ami a könyvelést illeti, egyszeres könyvvitelt vezet. Pénztárkönyvben vezeti a könyvelését, valamint az szja törvényben meghatározott nyilvántartásokat, analitikákat vezeti.

Vállalkozói tevékenységéről pedig a személyi jövedelemadó bevallás megfelelő lapjain számol be.

2010. nov. 11. 13:25
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Még lenne pár kérdésem, küldök emailt!
2010. nov. 11. 15:17
 3/6 A kérdező kommentje:

ill. itt is feltehetem a kérdést.

tartalmát tekintve hogy néz ki a pénztárkönyv?

milyen rovatokból áll?

2010. nov. 11. 15:21
 4/6 A kérdező kommentje:

analitikus nyilvántartásokról tudnál írni egy kicsit bővebben?

bocsi hogy értetlenkedek, de még csak tanuló vagyok!

2010. nov. 11. 15:24
 5/6 anonim ***** válasza:
Már ne hari, szerintem scanneld a számláidat aztán minnyá le is könyveljük. :(( Ha fogalmad sincs, akkor talán keress egy könyvelőt...
2010. nov. 13. 11:54
 6/6 anonim ***** válasza:
Személyi vállalkozó nincs, egyéni vállalkozó van, és az szja törvény hatálya alá tartozik. Egyébként kettő könyvvitel nincs, csak kettős könyvvitel van, erre vonatkozik a számviteli törvény. Tartozik / követel alapon könyvel-e? nézőpont kérdése, igen, ha akarom rá lehet húzni. És nem, nem úgy működik mint egy kisebb cégnél. És sztem sürgősen keress könyvelőt...
2010. nov. 13. 11:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!