Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mi a túrót akár tőlem a NAV?

Mad Max2 kérdése:

Mi a túrót akár tőlem a NAV?

Figyelt kérdés

Kaptam az ügyfélkapun egy levelet a NAV tól

A levélben kb az van hogy milyen szerződéses kapcsolatban vagyok egy céggel... Az említett cég ahonnan pizzát szoktunk rendelni. Nem is értem mi a túró van. Jó hogy nem kérdezik meg minden bankkártyával kiegyenlített vásárlàsomnál hogy milyen szerzödésem van a céggel🙂

Fura az egész.

Ìrtam a NAV nak hogy pizzàt szoktam onnan rendelni. Mást mit kéne tennem?

#NAV #Ügyfélkapu levél
jan. 13. 16:59
 1/10 anonim ***** válasza:
5%
Elfogyott a lóvé aztàn az átlag embert vegzáljàk. Van sok aki nem válaszol aztán repül a büntetés.
jan. 13. 17:01
 2/10 anonim ***** válasza:
74%
Lehet, hogy nem adóznak rendesen, a pizzarendelésekből nem mindent “ütnek be” és ígynpróbálja a hatóság a bizonyítékokat megszerezni.
jan. 13. 18:20
 3/10 Koplárovics Béci ***** válasza:
54%
Vélhetően valamilyen vizsgálatot folytatnak a cégnél, és pl a neked számlázott esetben valami történt (akár a tudtodon kívül is).
jan. 13. 18:33
 4/10 anonim ***** válasza:
35%
Nyomoznak a vég ellen, kell tanú
jan. 13. 19:17
 5/10 A kérdező kommentje:
Interneten rendelek, bankkártyával fizetek... Semmiben nem tudok tanúskodni. Vicc hogy a vevőket buzerálják. Mit tudok én arról a cégről? Kb annyit hogy milyen kajákat lehet ott rendelni🙂
jan. 13. 19:51
 6/10 anonim ***** válasza:
35%
Mi ezt honnan tudjuk? Kérdezd meg tőlük!
jan. 13. 20:30
 7/10 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%

"Interneten rendelek, bankkártyával fizetek... Semmiben nem tudok tanúskodni. "

Ez már lehet egy "tanúskodás". Ugyanis más ÁFA-csoportba tartozik az éttermi fogyasztás és a kiszállított étel.

jan. 13. 22:18
 8/10 anonim ***** válasza:
72%

Lehet, hogy a cég azzal trükközik, hogy nem minden pizzát ütnek be rendesen a pénztárgépbe, sokszor van olyan, hogy nem is érkezik a pizzával rendes nyugta blokk AP számmal, csak valami olyannak tűnő ún. pincérblokk. Volt étterem, akit pont emiatt büntettek meg, mert a NAV direktbe rendelt tőlük pizzát és nem küldtek róla szabályos nyugtát.

[link]

jan. 14. 15:25
 9/10 anonim ***** válasza:
37%

"Mi a túrót akár tőlem a NAV?"

A pénzedet. Mi mást? :D

jan. 14. 19:21
 10/10 anonim ***** válasza:

"Mi a túrót akár tőlem a NAV?"

Az iratban nyilatkozattételre szólítottak fel - gondolom. Köteles vagy nyilatkozni, egyébként büntethető vagy.

Ilyesmit akkor szoktak csinálni, ha nyomoznak a cég/szervezet stb. szemben.

Engem a munkáltatómmal kapcsolatban - nem is egy igazgatóság - nyilatkozattételre szólított fel. Olyanokat kérdeztek, hogy mettől meddig tartott a munkaidőm, a legyárott elemeket milyen rendszámú kamionok szállították el, stb.

Ez van, ne vedd félvállról!

jan. 16. 17:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!