Jól van e így kitöltve a FAM01-es nyomtatvány?
A cél, hogy pl. egy 100.000.-res késedelmi pótlékra mérséklést, ennek elutasítása esetén részletfizetést kérjek rá 12 hónapra.
A kérdéseim:
Minta:
a.) A mérséklés mértékét lehet e kérni, hogy pl. 100.000.-ről 50.000-re csökkenték a pütlékot?
b.) Ha helyt adnak a mérséklési kérelemnek, akkor a mérsékelt összegre is megadják a 12 havi részletet?

Amúgy meg tipp:
Mérséklésnél még a székletedbe is bele néznek, ennek a nyominak van egy vaskos része ahol jövededelmi adatokat, megélhetési adatokat kér, a valóságnak megfelelően, ami alapján aztán eldöntik hogy nem adják meg a mérséklést
Tipp:
Kérj inkább automatikus részletfizetési kérelmet. Évente 1x egymillió ft-ig és max 12 hónapra minden indok nélkül a fennálló tartozásra igényelni lehet és megadják anélkül, hogy bármit vizsgálnak vagy indokolni kell.

De ez a cél, de időben nem tudom, hogyan futnak be a pénzek. Ha minden jól megy még jóval az esetleges licit előtt le tduom vinni 1 millió alá.
Amúgy nem tudom mi értelme a méltányossági kérelmeknek a NAV-nál, az automatilus részletfitésen kívül szinte mindent elutasítanak. Tehát a törvény lehetővé tesui a méltányosság gyakorlsát nekik, de oilyan szigorúak a kritériumok és részben paradoxon jellegűek, hogy kb a kérbényezők 1%-a kap jóváhagyást.
Azt persze le se sz..ják, hogy építőipari körbetartozás miatt nem tudtam fizetni az adót, ilyenkor hol vannak......

"Azt persze le se sz..ják, hogy építőipari körbetartozás miatt nem tudtam fizetni az adót, ilyenkor hol vannak......"
Nekem van egy egyéni vállalkozóm, állandóan tartozik a NAV felé, mert őt sem fizetik ki szerencsétlent. Felhívtam egyszer a végrehajtót, mint könyvelő, hogy nem fizetik ki a vállalkozómat, mit tehetnék érte, mert nagyon sajnálom Őt? Elkérte a számlák sorszámát, amiket nem fizettek ki. Öt ilyen számlája követelésfoglalásként "megtérült". Az egyik számla összegével már vagy 2 éve tartoztak. Soha nem tudtuk volna - mi magunk - behajtani rajtuk. Most már jeleznem sem kell, már kapjuk az értesítést a NAV-tól, hogy követelésként lefoglalták az általunk éppen kiállított számla összegét.
Segítsél magadon, ha más nem teszi meg helyetted. Vedd fel a kapcsolatot a végrehajtóval!
Szerintem meg lehet velük beszélni - ha megfelelő összegű számlakövetelésed van -, hogy az árverést addig felfüggesztik, amíg a számlák összegét a NAV be nem hajtja helyetted.
Ne mást keress a NAV-nál, hanem a végrehajtót! Aki a te ügyedben a végrehajtó.
Melyik megyéről van szó egyébként?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!