Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ausztriában kezdtem dolgozni,...

Ausztriában kezdtem dolgozni, melyik nyomtatványt kell kitöltenem hogy kijelentkezzek a magyar tb alól?

Figyelt kérdés
Lakcímet is ki kell jelentenem?

tegnapelőtt 21:34
 1/6 b1812567 ***** válasza:

A TB kijelentkezésre már nem emlékszem, bementem személyesen és adtak nyomtatványt, kitöltöttem és kész. Azt hiszem online is lehet.

A lakcím részre, kijelentkezhetsz, de nem kötelező. Ha megteszed, akkor kapsz új lakcímkártyát amin az lesz, hogy külföldön élsz.

De ne felejtsd el, hogy ha van is még magyar lakcímed, az osztrák lakcímmel (fő/mellék) járó kötelmeket ugyanúgy teljesíteni kell.

tegnapelőtt 21:44
 2/6 anonim ***** válasza:

Lakcímről nem kötelező kijelentkezni!

A NEU.70 nyomtatványt kell kitöltened hozzá és csatolnod a külföldi állam igazolását a kinti biztosításod fennállásáról (kezdetéről), majd benyújtanod a NEAK-hoz. Nem a NAV-hoz!!!!

Ha "hazatérsz", akkor ugyanezen a nyomtatványon kell jelezned a külföldi biztosításod megszűnését is. Szintén a NEAK-hoz kell benyújtani majd.

NEAK = Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (minden kormányhivatalban megtalálod őket)

[link]

tegnap 05:11
 3/6 A kérdező kommentje:

Webes ügysegéden van egy ilyen: "Külföldön élő magyar állampolgár külföldi lakóhelye címváltozásának bejelentése"

ezt kitöltöm ez mit csinál? hatással van a tb-re mert leginkább az érdekel

tegnap 20:12
 4/6 b1812567 ***** válasza:

Nincs, külföldi bizosítási viszonyt a társadalombiztosító felé kell jelezni.

Sem a lakcímnyilvántartó, sem a NAV nem fogja ezt megtenni, meg nem is érdekli őket, hol vagy biztosítva.

tegnap 22:42
 5/6 anonim ***** válasza:

"ezt kitöltöm ez mit csinál?"

Nem tudom, hogy mit csinál, egy biztos: a "TB" alól nem fog kijelenteni.

A NEU.70 nyomtatványt töltsd ki úgy, ahogy fentebb már leírtuk és nyújtsd be a NEAK-nak.

Tájékoztató anyag:

[link]

Ne vacakolj, ne keress más - felesleges utakat - mert hamar jelentkezni fog a NAV adó- és köztartozás miatt, ha nem intézkedsz.

ma 05:57
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen
ma 16:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!