Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Jogi szempontból milyen...

Jogi szempontból milyen bevételnek minősül az internetes mikroadományokból származó bevétel, magánszemély (mint kedvezményezett) részére?

Figyelt kérdés

Olyanra gondolok itt, hogy az ilyen internetes ko-fi, Patreon, PayPal Donate oldalakon ugye nemcsak adományozni lehet, hanem én is regisztrálhatok ide, hogy mások adományozhassanak nekem.

Ez úgy jött, hogy egy ideje már én is szabadidőmben csinálok ilyen játék moddolást, egyedi tartalmakat, programokat. Természetesen csakis ingyenesen elérhető forrásokat használok (ahol szükséges). Nem szponzorál senki, nem reklámozok, nem árulok semmiféle terméket, minden tartalmam ingyenesen is 100%-osan működik, tehát még plusz funkciót sem árulnék termékként.

Tehát arra vagyok kíváncsi, hogy jogi, adózási szempontból milyen bevételnek minősül az itt esetlegesen kapott (főként külföldi) adomány? Hogyan kell adózni utána? Illetve befolyásolja-e azt, hogy van-e munkahelyem, stb.? Van-e valami ide vonatkozó törvény?

jan. 1. 23:37
 1/2 anonim ***** válasza:
tegnapelőtt 03:04
 2/2 A kérdező kommentje:

Tehát akkor elvileg nem kell adózni a tisztán adományként kapott pénz után.

De akkor az itt kapott pénz valóban adománynak minősül?

tegnapelőtt 13:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!