Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Milyen konkrét lépései vannak,...

Milyen konkrét lépései vannak, ha az USA-ból rendelek valamit nagyobb értékben 2025-ben?

Figyelt kérdés

Életemben először szeretnék rendelni valamit az Unión kívülről.

Egy alkotót támogatnék azzal, hogy megvásárolom egy munkáját, és nincs európai viszonteladója.

Szóval… ha jól tudom, van postaköltség, aztán vám, annak a kezelési költsége, az ÁFA + kategóriánként változik, hogy hány százalékot számítanak fel még ezen kívül. Változott valami, vagy eleve rosszul tudom?

Illetve ezt valahogy még a NAV-nak is jelezni kell. Nos, ötletem sincs, hogy ezt pontosan hogy és milyen felületen keresztül kell.

Valaki leírná, hogy ez pontosan hogyan zajlik?

Soha nem csináltam ilyet.

dec. 31. 18:18
 1/2 anonim ***** válasza:
80%

Jól tudod. A folyamat így néz ki:

1. Megrendeled, kifizeted, ők elpostázzák (idáig tiszta sor)

2. Amikor beérkezik az országba a csomag akkor a fuvarozó cég (legyen az a magyar posta vagy más fuvarozó, pl DHL) meg fog keresni téged. A normális cégek pl emailben, a magyar posta majd levélben :D És megkérdeznek, hogy kéred-e, hogy ők intézzék a vám-ot helyetted (gyakorlatilag hacsak nincs speditőr ismerősöd akkor ez az egyetlen járható út). Itt azt mondod, hogy igen, intézzék

3. A cég elintéz mindent és vagy megkér, hogy előre fizesd ki a VÁM + ÁFA + ügyintézés költségét, vagy a posta esetében átvételkor a postásnak is tudod ezt fizetni

4. Kihozzák a csomagod, fizetsz, örülsz.

dec. 31. 18:23
 2/2 A kérdező kommentje:

Szóval, akkor nem kell hozzá Ügyfélkapu(+), meg hasonlók? 😂

Nagyon szépen köszönöm a választ! 🙏🏻

tegnap 11:21

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!