Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Elfelejtettem menni jelentkezn...

Elfelejtettem menni jelentkezni álláskeresőire, most pedig fizetnem kell TB után?

Figyelt kérdés

Pályakezdő vagyok, aki nem talál munkát.

Voltam jelentkezni a munkaügyi hivatalba, hogy fizetve legyen a TB-m.

De, elfelejtettem elmenni. 3 havonta kell jelentkezni és teljesen kiment a fejemből.

Pár napja kaptam egy papírt, ahol az áll, hogy 09.14-i dátumtól számolva fizetnem kell az adót, ami napi 380Ft. ~30ezer forintot kellene befizetnem.

De, jött még egy papír magától a munkaügyi hivataltól, hogy 11.28-i dátummal szüntették meg az álláskeresői viszonyomat.

Amit nem értek, hogy akkor miért 09.14-től számolt fel a NAV adót?

ma 10:17
 1/3 anonim ***** válasza:

Szerintem regisztrált álláskeresőként nem fizetik helyetted a járulékot. Akkor nem kell fizetned, ha amúgy álláskeresési járadékot is kapsz.

Viszont a 09.14-es dátum nem tudom hogy jöhet ki. Dolgoztál valahol valamit nyáron?

ma 11:30
 2/3 A kérdező kommentje:

Semmit.

Május óta nem találtam munkát.

Elmentem jelentkezni májusban, majd rá augusztus végén ismét (3 hónap), majd most kellett volna újra november végén.

Eddig nem volt probléma, nem jött soha NAV-tól papír, nem értem miért szeptember 14-től számláznak, amikor a munkaügyis papíron ott van feketén fehéren, hogy november 28.-tól szüntették meg az álláskeresőimet.

ma 12:00
 3/3 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy? Most érettségiztél vagy diplomáztál?
ma 14:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!