Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » 30 év alattiak szja mentességé...

30 év alattiak szja mentességére vagyok jogosult , azonban 1 hónappal később adtam le a kérvényt, vissza tudom igényelni azt az 1 havit? Ha igen hogyan?

Figyelt kérdés
dec. 5. 13:28
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Jövőre, amikor az szja-bevallásodat készíted.
dec. 5. 13:44
 2/7 A kérdező kommentje:
De azt nem a nav csinálja már?
dec. 5. 18:14
 3/7 anonim ***** válasza:
Nav tervezetet csinál, átnézni, korrigálni a te dolgod
dec. 5. 18:58
 4/7 anonim ***** válasza:
66%

Amit év közben nem tudtál, vagy nem akartál érvényesíttetni, azt az év végi bevallásban tünteted fel.

Ahogy előttem már jelezték, a NAV nem elkészíti a bevallásodat, hanem bevallás tervezetet készít, ami vagy megfelelő adatokat tartalmaz, vagy nem. Mindig az adózó felelőssége, hogy felülvizsgálja, és ha kell módosítsa, kiegészítse azt.

Tehát az említett résszel neked kell a bevallásodat módosítani, hogy érvényesüljön a kedvezményed.

dec. 6. 04:11
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszi ment nektek a like.

Ezt ügyfélkapuval lehet intéznem.már ugye?

dec. 6. 18:17
 6/7 anonim ***** válasza:
74%
Ha van ügyfélkapus elérhetőséged, akkor a NAV tervezetet (bevallást) természetesen azon keresztül is tudod módosítani, kiegészíteni, vagy egy teljesen újat benyújtani a NAV-tervezet helyett.
dec. 7. 17:01
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
dec. 7. 17:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!