Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ellenőrizte már valakinek a...

Ellenőrizte már valakinek a NAV a személyi (fogyatékossági) kedvezményt? Köszönöm ha válaszoltok!

Figyelt kérdés
Arra gondolok,hogy a jogosulttól bekértek-e már a nyilatkozat alapjául szolgáló orvosi igazolást.
ma 09:43
 1/4 anonim ***** válasza:
Igen.
ma 10:06
 2/4 anonim ***** válasza:
Nekem nem. De elméletileg joga van a NAV-nak az ellenérzésre! És igen joga van a NAV-nak akár orvosi dokumentumot bekérni! Sőt a bekért orvosi dokumentumot, egy saját NAV-os / NAV-nál dolgozó orvossal is joga van le ellenőriztetni. Sőt tovább megyek, akár még ahhoz is joga van a NAV-nak hogy újabb orvosi felül vizsgálatot kérjen, hogy valóban jogosult vagy-e az adott adó kedvezményre. De idáig nekem soha nem ellenőrizték.
ma 10:09
 3/4 anonim ***** válasza:

Kérdező, az orvosok jelentést adnak le minden kiállított igazolásról.

Mész új melóhelyre, leadod a nyilatkozatot július elején, aug elején a bérszáfejtésnél már meg is kapd. igenám, de te eddig nem tudtad, hogy jár, a bérszámfejtő szólt, te meg csak a nyári szabik miatt szeptemberben kéred el az orvostól az igazolást. Simán kibukik a navnál, akkor is, ha az rvos azt írja, rá, hogy évek óta fennáll a betegség. A kedvezmény ugyais csak az igazolás birtokában vehető igénybe.

ma 10:21
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tájékoztatást! Évek óta igénybeveszem a kedvezményt, természetesen igazolás alapján. Több betegségem van amit a jogszabály tartalmaz. Évekkel ezelőtt az egyikre vettem igénybe,ami ugyan végleges állapot,de időközben lett egy stagnáló időszakom. Félek,hogy egy részletesebb ellenőrzésnél ebbe beleköthetnének. Gondolkodom,hogy a másik betegségemre kellene a továbbiakban igénybe venni. Tudom,túlbonyolítom,de azt se szeretném ha egy ellenőrzés során végigvinnének egy vizsgálatsorozaton.
ma 10:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!