Futtathatom a webshopom Angliában viszont csakis magyarországi árusítással?
Üdvözlet,
Ha céget regisztrálok Angliában de Magyarországon szeretném árusítani a holmikat az úgy működhet legálisan?
Itt “csak” 20% az “ÁFA” , nincs annyi kotelezo eloiras, idétlen kitalált adok stb. arra gondoltam hogy lehet megtérülőbb lenne ha ide regisztrálom mint Magyarországra annyi hogy mikor a vevő vásárol, a Ft át lenne konvertálva fontra. (Gondolom én)
Vagy ezek az itthon kitalált marhaságok akkor is érvénybe lennének ha a cég angliai központú?
maga a fulfilment viszont Magyarországon történne.
A termékek általánosságban bubis borotekokban lennének ki küldve.
Nem tudom h így is lenne e lehetőségem szerződésbe állni futár cegekkel.
Koszonom
Köszönöm szépen, kifejtened hogy mit értesz azon hogy megfelelek a magyar adohatosagnak?
Pl az AliExpressnek ha lenne egy disztribucios raktara Magyarországon akkor milyen feltételeknek kellene megfelelnie a magyar adóhatóság felé?
Mármint az adó ügyeit gondolom ettol meg Kínában intézne az ottani hatóságok felé, annyi hogy a disztribúciót Magyarországon belül kezelné.
Igen a termek Angliából érkezne, viszont mint adózó cég is Angliában lennék regisztrálva.
Ugyanakkor bár nem vagyok elég jól tájékozott egyenlőre (majd ez meg változik) de pl volt otthon ez a ráeroszakolas a magyar postával való küldeményekre minden webshopnak, ez ugyan vonatkozna az én webshopomra is? Véleményem szerint nem, hiszen a cég nem magyar bejegyzésű (lehet tévedek), annyi hogy ugyanúgy tudnék garantálni egy 2-3napos szállítási időt az otthoni raktaramnak köszönhetően.
Mindenestre köszönöm a hozzászólásod ment a zöld pipa :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!