Mièrt kell fizetnem TB jogviszonyt ha be vagyok jelentve?
2.-ra.
Ezért írtam, hogy MENJ BE, személyesen! Magyar cégek és hivatalok appjaiban sose bízz!
Haverom apja pár éve ment nyugdíjba, és kijött neki, hogy hiányzik az utolsó 7-8 éve TB/adó vonalon. Aztán ráment pár hónapja, hogy leigazolja a NAV-nál. És tudod mi a "vicc"? Hogy nyugdíj előtt 12 évig volt HIVATÁSOS ÁLLOMÁNYÚ RENDŐR!!!
"Sziasztok. Cèget váltottam ès amelyik nap kijelentettek, aznap a másik cègbe bejelentettek ès mègis kuldtek uzenetet hogy megszunt a tb jogviszonyom ès magam után kell fizessem, ez mièrt van? A cèg azt mondja náluk minden rendben van. Köszönöm előre is a válaszokat :)"
Valószínűleg átfutási idő, semmi más.
Nagy valószínűséggel nem azt írták hogy rögtön kell magad után fizetned. Csak jelezték, hogy X helyen megszűnt a biztosítási jogviszonyod. A fizetési kötelezettség kezdő napjáról pedig a NAV fog írásban értesíteni, ha eljön annak az ideje.
Mivel nincs kieső időd a biztosítási jogviszonyban, ezért arról is fogsz majd értesítést kapni, hogy Y munkáltatónál munkaviszonyod keletkezett.
Nem tudnak ilyen gyorsan reagálni mindenre.
Az sem mindegy, hogy ki értesített: A NEAK, vagy a NAV. A NEAK mostanában küld értesítést azért, hogy a dolgozók tudjanak résen lenni, ha szabálytalan valami a foglalkoztatásukkal kapcsolatban.
Figyelmesen olvasd el az értesítést...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!