Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Wolt futárként milyen költsége...

Wolt futárként milyen költségeim vannak?

Figyelt kérdés

Főállás mellett végzem ezt egyéni vállalkozóként, úgy hogy van állandó főállásom. Tehát nyílván a tb meg ezek kiesnek...

A havi könyvelési díjon milyen költségek vannak?

júl. 29. 07:05
 1/6 anonim ***** válasza:

Ezt szerintem neked kéne tudnod.

Azt az apró tény, hogy mivel futárkodsz, nem közölted, persze miért is.

Tegyük fel, hogy kerékpárral.

Annak karbantartása pl.

Én a helyedben belépnék a magyar kerékpárklubba, mert annak tagsága biztosítással is jár, és más kedvezményeket is kapsz, de agyalnék külön biztosításokon is, hiszen ha veled valami történik, akkor a vállalkozásod is megsínyli.

Autókon már egyre gyakoribb a fedélzeti kamera, de azért még mindig rettenetesen kevés autóban van, kerékpároson meg szinte senkin, pedig szerintem nekik is rettentő fontos lenne egy esetleges baleset felelősség megállapításához, feljelentéshez, perhez, ha cserbenhagyás történik.

Idesorolhatod a mobilod, mobilneted, mint munkaeszközt, esetleg power bankot.

Szükség esetén a spéci útvonaltervező app előfizetése.

júl. 29. 07:43
 2/6 A kérdező kommentje:

A technikai részét tudom... biciklivel futárkodom.

Én inkább az adókra és egyebekre gondoltam.

Ezt nem tudom.

Más kérdéseknél olvastam, hogy kamarai tagságért is fizetni kell meg IPA-t is... ez mennyire igaz?

júl. 29. 08:03
 3/6 anonim ***** válasza:

Ezekre meg a könyvelődtől kéne választ várnod. Kamarát fizetni kell, igen. Ipát pedig attól függ, hogy hol a székhely és milyen adózást választottál.

NAV felé is attól függ az adófizetés elsősorban, hogy milyen adózást választottál, mennyi volt a jövedelem, stb. Attól mert van főállásod, még nem feltétlenül lesz 0 fizetendőd a nav felé, sőt lehet tb-t is kell fizetni.

júl. 29. 08:22
 4/6 A kérdező kommentje:

Alanyi adómentes vagyok évi 2 millióig... tb-t, meg teljes munkaidős munkaviszony mellett semelyik egyéni vállalkozásnál nem kell fizetni.

Sokan e miatt elmennek biztonsági őrnek, hogy a tb-t a munkaviszonya fedezze.

Én az egyén általam ,,nem várt" adókra, tagdíjakra lennék kíváncsi.

júl. 29. 08:31
 5/6 anonim ***** válasza:

Szerintem itt kérdezd.

[link]

júl. 29. 08:32
 6/6 anonim ***** válasza:

Lehetsz kíváncsi, de alapvető fogalmi zavarban vagy, az a baj.

Nem vagy alanyi adómentes évi 2 millióig. Alanyi adómentes keret az 12 millió évente. És de, van olyan opció, amikor másodállású egyéni vállalkozónak is kell tb járulékot fizetnie. De ha ennyire nem akarsz hinni nekem, akkor nem erőlködök tovább.

júl. 29. 08:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!