Rokkantnyugdíj mellett hogyan dolgozhatok?
A teljes kép:
Sportsérülés(ek) miatt teljesen rokkant vagyok hivatalosan, na és van kemény 42 ezres nyugdíjam. Oké, ez az előzmény.
És a kérdésem: én szellemi szabadfoglalkozásúként hogyan, vagy milyen határig dolgozhatok?
Csak mert lenne olyan tevékenység, amit itthon tudnék végezni, de valaki mondta, hogy akkor esetleg elvehetik a nyugdíjamat, ami meg azért lenne rossz, mert olyan az állapotom, hogy azért az egy dolog, h olykor tudok dolgozni, na de aztán máskor meg két hónapig biztos nem tudok. Tehát alkalmi jelleggel tudnék csak, ezért semmiképpen sem szeretném elveszteni a nyugdíjas-létemet.
Ha jól tudom, a szellemi szabadfogl. viszont nem jár ilyen módon külön járulékfizetéssel így nyugdíjasként, stb.
Valaki felvilágosítana ?
köszi
Rokkant nyugdíjas vagy, vagy rehab. járadékos ?
A kereseti korlátok nem azonosak.
jézusom, én nem is tudom mi a különbség ... , de sztem szimplán rokkantnyugdíjas vagyok, nem emlékszem semmi rehabos határozatra, csak elmentem már harmadszor és most 5 évre megadták a II. cs. rokkantságot, és részesülök rokkantnyugdíjban, azaz NYUGDÍJBAN, ha ez azt jelenti, akkor tehát nem rehabos
így már tudsz mondani nekem konkrétumot? mert elég aktuális lenne, de nagyon ellentmondó dolgokat hallok
köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!