Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Rokkantnyugdíj mellett hogyan...

Rokkantnyugdíj mellett hogyan dolgozhatok?

Figyelt kérdés

A teljes kép:

Sportsérülés(ek) miatt teljesen rokkant vagyok hivatalosan, na és van kemény 42 ezres nyugdíjam. Oké, ez az előzmény.

És a kérdésem: én szellemi szabadfoglalkozásúként hogyan, vagy milyen határig dolgozhatok?

Csak mert lenne olyan tevékenység, amit itthon tudnék végezni, de valaki mondta, hogy akkor esetleg elvehetik a nyugdíjamat, ami meg azért lenne rossz, mert olyan az állapotom, hogy azért az egy dolog, h olykor tudok dolgozni, na de aztán máskor meg két hónapig biztos nem tudok. Tehát alkalmi jelleggel tudnék csak, ezért semmiképpen sem szeretném elveszteni a nyugdíjas-létemet.

Ha jól tudom, a szellemi szabadfogl. viszont nem jár ilyen módon külön járulékfizetéssel így nyugdíjasként, stb.

Valaki felvilágosítana ?

köszi

2010. nov. 1. 09:17
 1/2 anonim válasza:

Rokkant nyugdíjas vagy, vagy rehab. járadékos ?

A kereseti korlátok nem azonosak.

2010. nov. 1. 18:09
 2/2 A kérdező kommentje:

jézusom, én nem is tudom mi a különbség ... , de sztem szimplán rokkantnyugdíjas vagyok, nem emlékszem semmi rehabos határozatra, csak elmentem már harmadszor és most 5 évre megadták a II. cs. rokkantságot, és részesülök rokkantnyugdíjban, azaz NYUGDÍJBAN, ha ez azt jelenti, akkor tehát nem rehabos

így már tudsz mondani nekem konkrétumot? mert elég aktuális lenne, de nagyon ellentmondó dolgokat hallok

köszi!

2010. nov. 2. 07:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!