Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Könyvelőt meg lehet kerülni...

Könyvelőt meg lehet kerülni új vállalkozásnál?

Figyelt kérdés
Ha saját vállalkozást indítok, akkor mindenképpen szükségem van könyvelőre?
2010. okt. 31. 01:17
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem kötelező, de célszerű. Ha magad könyvelsz, akkor előbb-utóbb beleszaladsz egy olyan mulasztásba vagy hibába, ami sokkal többe fog kerülni, mint egy könyvelő.
2010. okt. 31. 01:49
 2/5 anonim ***** válasza:
55%

Meg lehet, de mérlegelj.

Egy könyvelő havonta egy napot rászán a vállalkozásodra és kész is van. Ha magad csinálod, akkor minimum 3-4 napot rá kell szánni, plusz folyton követned kell az új szabályokat, ami napi szintű feladat.

Ha bármilyen apró hibát vétesz, a bírság minimum 6 számjegyű. Egy könyvelő havi 5-10 ezer Ft.

Minket nemrég megvágtak 300000-re. Az indok: a cég párnákat gyártott és az első elszúrt darabok nem lettek jól elszámolva (anyag meg ilyesmi). Mintegy 20 párnával kevesebb volt a raktárban, mint amennyinek kellett volna lenni.

Ha plusz 20 párnát eladunk, még 100 ezer se jön be belőle (bruttóban!). Szóval ilyen arányokkal kell számolni.

Egyszerűen nem éri meg a könyvelőt kihagyni.Ha minimum egy évig megvan a vállalkozásod, akkor már tuti, hogy csinálsz valami hibát sajnos, annyira bonyolult.

2010. okt. 31. 02:00
 3/5 anonim ***** válasza:
55%

Egyetértek, ha csak nem vagy te is könyvelő!!

Viszont vannak ma már olyan optimalizáló csomagok cégeknek/vállakozóknak, amellyel tudja csökkenteni az adóját! Ezzel már vissza tudod hozni a könyvelő bérét!

2010. okt. 31. 07:48
 4/5 anonim ***** válasza:

Csatlakozom az előttem szólókhoz!

Sajnos nemrégiben saját fülemmel hallottam, hogy apeh-os ügyfélszolgálatis javasolta egy kishölgynek, aki vállalkozás indításával kapcsolatban ment oda, hogy nem kell neki könyvelő, csak a vállalkozás elindításához! Kíváncsi lennék, a havonta, évente beadandó bevallásokat, a sok 0-s és x-es bevallást, egy kb. 20-30 oldalas szja bevallást (amire ugyebár jó sok sör fog ráférni), hogyan ad majd be a hölgyike, ha nem tud bánni az ügyfélkapuval?? Honnan tudja, mikor mit kell beadni? Teszem azt ha kocsmáros, vagy épp kukoricát termel, akár biztosítós, a napi munkája mellett még megteszi, amit egy könyvelő, folyton figyel, képzésekre jár, olvas, stb.? Vagy majd a kedves "jószándékú" apehoshoz fordulhat, ha kapja a bírságról a leveleket, és vállalja, hogy ő mondott ilyen marhaságot?

Őszintén, én mint könyvelő mondom mindezt, és azzal a tapasztalattal, hogy most volt 1 olyan ev, aki jelentkezett nálam, 80-as években váltotta ki, azóta nem ment szinte semmi adatszolgáltatása, amit magának (még papíralapon, tehát nem is kellett ismernie még az ügyfélkaput) elküldött, az se jó. Most megszünteti, és kiborult a bili apeh, tb, nyugdíjbizt., stb. mindenki felszólította. Persze, ilyenkor meg már nemigen van az a könyvelő, aki elvállalja, ha igen, meg nem bírja megfizetni a sok foldozgatást! Így fizet az apeh-nak.

Na, kicsit hosszú lettem, de remélem, megértetted, mi lenne a mondanivalóm lényege.

2010. okt. 31. 21:01
 5/5 anonim ***** válasza:
Megint a 4. válaszoló vagyok. Kicsit lentebb olvastam, ajánlanám Neked is figyelmedbe ezt a témát: "Adóbevallás kérdés. Türelem, idő, segítség?" Jól látszik, mi lehet a vége, pedig itt csak egy magánszemélyről van szó, a vállalkozás mindig bonyolultabb, még a legkisebb is.
2010. okt. 31. 21:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!