Ha a számlámra küldenek nagyobb összeget,akkor azért kell bármit is fizetnem?
Tulajdonképpen kriptovalutáról lenne szó. Én befektetek,más megcsinálja az ő fiókjával,majd a nyereséget átküldi forintban a számlámra. Feltűnően nagyobb összegről lenne szó.
Még talán 2 éve apukámtól kaptam a szàmlámra milliós összegben,azért nem szólt a NAV. Voltak nagyobb összegű online szerencsejáték nyereményeim is,azért se,de az egyértelmű is volt. Autó is van,nem nagy összegű,de a nevemre van iratva,azt elintéztük aláírással,viszont jelenleg munkanélküli vagyok,és felsőoktatási hallgató,így nem tudom ezért mennyire szólnának vagy elég,ha az fizet,aki a kripto-t végzi.
Bűncselekmény a felügyeleti engedély nélkül végzett betétgyűjtés, befektetési szolgáltatás végzés. Ezt nem árt, ha tudja az, aki forgatja neked a pénzt.
Ezen kívül igen, minden jövedelem adóköteles, a kripto ügyletek esetében speciális szabályok vannak.
"Én befektetek,más megcsinálja az ő fiókjával,majd a nyereséget átküldi forintban a számlámra."
Nyugi, miután átküldted a pénzt, nem fogsz te viszont látni semmit abból :D
Kérdező ezt a profi tőzsdézők/kriptosok/befektetési gurúk is úgy csinálják, hogy saját és befektetői tőkével egymásnak ellentétes műveletekek hajtanak végre, vesznek és eladnak azonos időben.
Később a nyereségest tekintik a saját, a veszteségest meg az ügyfél befektetésének, így van róla bizonyíték, nem lopott meg csak nem jött be az üzlet.
"Ha a számlámra küldenek nagyobb összeget,akkor azért kell bármit is fizetnem?"
Attól függ, hogy milyen jogcímen érkezik.
Apukád által küldött pénz például - ha nem kéri visszafizetni - ajándéknak minősül. Ez alapján (a jogcím ajándék) nem kell SZJA-t fizetni, viszont ajándékozási illetékkötelezettség terhelne, ha nem egyenesági rokontól kaptad volna azt.
Kb. így kell eldönteni, hogy éppen mi a jogi helyzet a bankszámládra érkező pénzekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!