Foallasban dolgoztam tavaly, mint egyéni vállalkozó. Nem jött be, maradt 530.000ft tartozasom, amire kértem részletfizetést, majd az 1. Honapot befizettem, de 4 hónapja egyéb okok miatt nem tudtam fizetni, most inkasszózták a számlám. ?
Ha a kiutalt havi bérem a munkáltatótól esetleg több, mint 530.000ft ( amennyi az adótartozásom a NAV felé) abban az esetben mekkora százalékban emelhetnek le összeget az inkasszózott számlámról?
Előre is köszönöm a segitsegetek
Az inkasszobal van mentes resz. Keress ra a googleban.
Minimum 60kt rajtahagynak es a 60 es a 200k kozotti osszeg 60ks mentes reszevel csokkentett osszeg felet veszi le. 200k felett minden forintot visznek.
Tehat egy 250ks fizetesnel, kapasbol visznek 50kt, mert 200k feletti resz. A maradek 200kra jon a 60k mentes resz. Igy az inkasszalhato osszeg 140k fele, tehat elvisznek 70kt.
Elmondhato hogy 130knal tobbet semmilyen esetben nem hagynak.
Es az inkasszo 35napig el, ha kihasznaltad a mentes keretet, tehat a 130kt, akkor onnantol mar minden ft viheto, tehat jo idozitessel a masodik fizetesed teljesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!