Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hogyan lehetek őstermelő?...

Hogyan lehetek őstermelő? Kell hozzà munkaviszony?

Figyelt kérdés
Milyen feltétel szükséges hogy kivàlthassam az őstermelőit? Szükséges hozzà eddigi ledolgozott munkaviszony vagy nézik e hogy volt bejelentett munkahely. Jàr mellé biztosított tb járulék vagy fizetni kell mellette?
máj. 26. 19:35
 1/6 anonim ***** válasza:
Miota termelsz?
máj. 26. 20:33
 2/6 A kérdező kommentje:
Most szeretnék eddig nem voltam őstermelő.
máj. 26. 20:43
 3/6 anonim ***** válasza:

Attól függ milyen adózási módot választasz, ha nincs máshol biztosított jogviszonyod, akkor fizethetsz járulékokat is 1.600.800 Ft felett.

Ha az első éves várható bevételed ezt az összeget meghaladná, akkor meg célszerű még mindig december közepén, végén kiváltni az őstermelőit.

máj. 27. 04:49
 4/6 anonim ***** válasza:

Elméletileg földterület kell hozzá ezt ellenőrizhetik is.

De egyébként simán kiválthatod mint magánember 600-ezer forintig adómentes de a tb-t magadnak kell fizetni.

Ez nem vállalkozás,nem kell hozzá munkaviszony.

máj. 27. 20:17
 5/6 A kérdező kommentje:
Van földterület szeretnék pàr àllatot azt hittem ,ha kivàltom mivel állàskeresésben vagyok ,akkor így lesz biztosítva tb-m🫣
máj. 28. 20:01
 6/6 anonim ***** válasza:

Választhatod a magasabb biztosítottságot a járulékok önkéntes megfizetésével is, de nem ez a jellemző őstermelők esetében, hacsak nem mögöttes célja van.

Egyébként ehhez álláskeresőként fél évig bér-és járuléktámogatást is igényelhetsz.

máj. 28. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!