Szja bevallás miért nem hoz elfogadás lehetőséget?
Tavaly szeptembertől őstermelő lettem, de az éves minimálbér felétől kevesebb lett a bevételek, így elvileg nem vagyok bevallása köteles.
A tervezet ellenőrzésének csak kiegészít/módosít gomb van.( Adó többlet nem keletkezett, befizetni sem ír semmit.)De miért mi lehet a gond? Hova forduljak?
Ha rámegyek a módosít lehetőségre, akkor ott ír ki valami hibát? Eddig nem mertem rámenni.
Ha tudsz hirtelen könyvelővel beszélni, én bevállalnám, hogy nullákat írok oda, ahova más összegeket kellene. Akkor engedi elfogadni és benyújtanám úgy a bevallást.
Majd a következő napokban önellenőrzés keretén belül módosítanám azt.
Még mindig jobb így, mintha a bevallási határidőt elmulasztanád és nem nyújtod be a bevallást május 21-ig.
Volt már ilyen ügyem. Nem volt meg a dolgozó minden igazolása, így nem volt teljeskörű a bevallás, de benyújtottuk, mert jobban büntették volna, ha ne adjuk be, mintha hibás adatokkal menne be és utána önellenőrzés keretén belül feltüntetjük benne azokat, amik kimaradtak. Más a megítélése is így a dolgoknak a NAV részéről is.
Nyilván önellenőrzési pótlékkal jár a dolog, dehát ez van.
"Ha tudsz hirtelen könyvelővel beszélni, én bevállalnám,"
Javítom: Ha NEM tudsz hirtelen könyvelővel beszélni...
mezőgazdasági őstermelőnek – függetlenül attól, hogy a jövedelmét milyen módszerrel
állapítja meg – az őstermelői tevékenységéből származó bevételéből nem kell jövedelmet
megállapítania, ha az e tevékenységéből származó bevétele az adóévben nem haladja meg
az éves minimálbér41 felét, azaz 1 392 000 forintot.
42 Ha a bevétel ezt meghaladja, a
mezőgazdasági őstermelő a teljes bevételt figyelembe véve köteles a jövedelmét meghatározni.
Ha az őstermelő bevétele nem haladja meg az éves minimálbér felét, akkor azt nem kell
bevallania
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!