Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Szja bevallás miért nem hoz...

Szja bevallás miért nem hoz elfogadás lehetőséget?

Figyelt kérdés

Tavaly szeptembertől őstermelő lettem, de az éves minimálbér felétől kevesebb lett a bevételek, így elvileg nem vagyok bevallása köteles.

A tervezet ellenőrzésének csak kiegészít/módosít gomb van.( Adó többlet nem keletkezett, befizetni sem ír semmit.)De miért mi lehet a gond? Hova forduljak?

Ha rámegyek a módosít lehetőségre, akkor ott ír ki valami hibát? Eddig nem mertem rámenni.

máj. 19. 22:28
 1/9 anonim ***** válasza:
Ki kell egészítened az őstermelői bevétellel. Eléggé az utolsó pillanatra hagytad, de könyvelő segíthet.
máj. 19. 22:36
 2/9 A kérdező kommentje:
Csak nyugtát adtam, és azokat az összegeket elvileg nem kell sehol feltüntetni vagy igen?
máj. 19. 22:39
 3/9 anonim ***** válasza:
Könyvelővel beszélj!
máj. 19. 22:43
 4/9 A kérdező kommentje:
Elég nehéz lesz, nem tudtam hogy nem jó a bevallás, mivel semmi hibát nem írt. És most már elég késő van, nem tudom, hogy fogom megoldani. Ha kicsúszunk a határidővel mi történik.
máj. 19. 22:46
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha tudsz hirtelen könyvelővel beszélni, én bevállalnám, hogy nullákat írok oda, ahova más összegeket kellene. Akkor engedi elfogadni és benyújtanám úgy a bevallást.

Majd a következő napokban önellenőrzés keretén belül módosítanám azt.

Még mindig jobb így, mintha a bevallási határidőt elmulasztanád és nem nyújtod be a bevallást május 21-ig.

Volt már ilyen ügyem. Nem volt meg a dolgozó minden igazolása, így nem volt teljeskörű a bevallás, de benyújtottuk, mert jobban büntették volna, ha ne adjuk be, mintha hibás adatokkal menne be és utána önellenőrzés keretén belül feltüntetjük benne azokat, amik kimaradtak. Más a megítélése is így a dolgoknak a NAV részéről is.

Nyilván önellenőrzési pótlékkal jár a dolog, dehát ez van.

máj. 20. 05:14
 6/9 anonim ***** válasza:

"Ha tudsz hirtelen könyvelővel beszélni, én bevállalnám,"

Javítom: Ha NEM tudsz hirtelen könyvelővel beszélni...

máj. 20. 05:15
 7/9 A kérdező kommentje:
Nem kell semmit sem bevallani mivel 1.2 millióig semmit s3m kell. Itt csak az a kérdés hova kell a nullákat írkálni
máj. 20. 13:29
 8/9 A kérdező kommentje:

mezőgazdasági őstermelőnek – függetlenül attól, hogy a jövedelmét milyen módszerrel

állapítja meg – az őstermelői tevékenységéből származó bevételéből nem kell jövedelmet

megállapítania, ha az e tevékenységéből származó bevétele az adóévben nem haladja meg

az éves minimálbér41 felét, azaz 1 392 000 forintot.

42 Ha a bevétel ezt meghaladja, a

mezőgazdasági őstermelő a teljes bevételt figyelembe véve köteles a jövedelmét meghatározni.

Ha az őstermelő bevétele nem haladja meg az éves minimálbér felét, akkor azt nem kell

bevallania

máj. 20. 13:33
 9/9 A kérdező kommentje:
Fogalmam sincs miről beszéltek értelmesen leírtam hogy nem kell semmit bevallani. De valamit kell csinálni a bevallásban, hogy el tudjam fogadni. És ezt nem tudom hogy mit
máj. 20. 13:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!