Jó napot, 18 éves vagyok és jelenleg Romániában tartózkodom, viszont még nincs itt semmilyen lakcímem. De van román bankkártyám, a lakcím miatt, mivel költözök, így nincs még munkahelyi bejelentésem se, többi lentebb….?
A munkahelyhez kell a lakcím is.
Viszont van tb elmaradásom is, és szeretném be fizetni.
Ha elektronikusan be fizetem a román kártyámmal az elmaradt tb - m, akkor az rendbe van ?
Én sem értem, hogy mi a kérdés.
Hol van "TB" elmaradásod?
Nyilván bármilyen bankszámláról utalhatsz, vagy bankkártyával megfizetheted akármelyik országban fennálló tartozásod. Ez nem kizáró ok.
Ha például nem forintban utalod, vagy fizeted meg a forintban fizetendő összeget, akkor középárfolyamon számítják azt át forintra, így mindig le kell csekkolni, hogy valóban fedezve van a hátralék maradéktalanul vele vagy sem. Kell-e még ráfizetni valamennyit...?
Az teljesen mindegy, hogy milyen bankkártyát használsz, a pénz az pénz.
Én magyar vagyok, de nincs magyar bankkártyám.
A TB ha nem inaktív, akkor fizetheted a tartozást.
Viszont ha több, mint egy éves tartozás miatt teljesen fel van függesztve, akkor be kell menni a NAV-hoz és a Budapesten lévő Teve utcába is, hogy visszaállítsák a TB jogosultságod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!