Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Jogos az, hogy 25 év alatti...

Jogos az, hogy 25 év alatti vagyok és TB járulékra a fizetésemből 18.5 % -ot levonnak ?

Figyelt kérdés
Sok helyen olvastam, hogy egy hónapban a TB 9600 ft, nekem pedig csak a tb-re levonnak 45233 ft-ot. Ez normális, vagy átverés áldozata vagyok? Más levonás nincs beleszámolva.

2024. ápr. 22. 16:14
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
75%

Igen, jogszerűen vonnak le ennyit, mert a TB járulék ennyi. Az már más kérdés, hogy ez mennyire igazságos.

Az igaz, hogy a 11300 forintos szolgáltatási járulék nem jogosít ugyanarra (mert pl CSED, GYED nem jár utána), mint amire a rendes TB, de nevetséges, hogy egy alkoholista, züllött kocsmatöltelék befizet havi 11300-at, én meg havi 180 ezret (oké, ebből elvileg 30 ezer a természetbeni egészségbiztosítás) és ugyanazt a vacak szolgáltatást kapom, hogy egy sima laborvizsgálatra is 2 hónapra tudnak csak időpontot adni...

2024. ápr. 23. 09:54
 12/16 anonim ***** válasza:
58%

Navigare et TB járulék fizetni necesse est !

Nem elég, hogy SZJA-t nem kell fizetned, de még a TB járulékot is meg akarod úszni, miközben az egészségügyi intézmények úsznak az adósságban, mert a népek alig fizetnek be, de ingyen akarnak mindent kivenni a közszolgáltatásokból ?

2024. ápr. 23. 18:01
 13/16 anonim ***** válasza:
58%

Az egészségügyi intézmények azért úsznak az adósságban, mert a sok idiótát kell ellátniuk. Kicsit jó lenne átszervezni az egészet úgy, hogy a magas kockázatú egyének fizessenek többet, ne az, aki többet keres.

Mert nonszensz, hogy én igyekszem vigyázni magamra, nincs káros szenvedélyem, nem vagyok elhízott, szinte sosem vagyok beteg és évente max kétszer lát orvos, abból is az egyik rutin szűrővizsgálat, de éves szinten befizetek közel 1 milliót az egészségügyi szolgáltatásra, aztán ha mondjuk a jeges járdán elesek és megzúzódik a kezem, akkor a balesetin csupa olyan paraszt van előttem, amelyik hullarészegen összeverekedett a másikkal. Na az ilyenek meg kb semmi TB-t nem fizetnek, mert nincs munkájuk (agyuk se).

2024. ápr. 23. 19:04
 14/16 anonim ***** válasza:
29%

"tt most a 11.300 forint FIX összegű eü. szolg. járulékot váltja ki a 3 % természetbeni eb. járulék

BAromság. Fordítva."

Jaj!!!! Nem mindegy? Mindkét járulék ugyanannak a dolognak a fenntartását szolgálja. Amit csinálsz, az puszta kötekedés...

2024. ápr. 24. 06:53
 15/16 anonim ***** válasza:
58%

@ 13: igazad van, valóságot írsz le, de a közösségi alapú társadalombiztosítási rendszer természeténél fogva azon az elven kell működjön, hogy mindenki jogosult hozzáférni az eü szolgáltatásokhoz, függetlenül a befizetései mértékétől. Amit javasolsz, az már piaci alapú eü biztosítás.

A kettő jól kiegészítheti egymást, de kivitelezhetetlen lenne csak piaci alapúvá tenni Európában, ahol már generációk szoktak hozzá a másokon való élősködéshez. Demokratikus körülmények között nincs az a kormányzásra törekvő politikai erő, amelyik bevállalná, mert csak a futottak még kategóriában végezhetne a demokratikus többpárti választásokon.

Akarsz még mindig demokráciát, vagy vagy már nem is vagy olyan biztos benne ?

2024. ápr. 24. 12:43
 16/16 anonim ***** válasza:
58%

#15 Nyilván az a megoldás sem jó, ami az USA-ban van. De mondjuk a vizitdíj szerintem nem volt hülyeség, mert csökkentette az indokolatlan orvoshoz járásokat.

Esetleg valami olyat tudnék elképzelni, hogy a szolgáltatás jár mindenkinek, de mondjuk az éves bevallásnál visszatérítést kapna az, aki az adott évben nem vett igénybe indokolatlan vagy önhibájából (pl baleseti ellátás verekedés miatt) szükséges ellátást.

2024. ápr. 24. 13:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!