Amik a beszámolóban szerepelnek milyen mérlegek?
Az adott év nyitó és az előző év zárómérlege megegyezik, ezáltal ami a mérlegben szerepel nyitó mérleg? (Adott évre)
A közbenső mérleg pedig tájékoztatás év közben, de nem kerül a beszámolóba?
Záró mérlegek vannak általában egy beszámolóban.
Akkor van nyitómérleg is külön, ha áttérés történik egy új számviteli keretrendszerre vagy IFRS esetén ha új számviteli politikát vezetnek be/új standardet alkalmaznak elaő ízben adott év január 1-jétől, így bemutatják hogy az előző évi zárómérlegből (Dec 31) miként lett idei új nyitómérleg (Jan 1).
Értem, tehát a mérleg dec 31-re készül és mindig év végén kerül a beszámolóba? Az ún. zárómérleg?
Aminek meg kell egyezni a következő év nyitóval (ami általában nincs feltüntetve) csak a következő év záró , szintén
4:
Van értelme, mert tanultuk, hogy van ez a 3 félé mérleg, és nem értettem pontosan, hogy amit én látok mondjuk a 2020.-as beszámolóban mérleg az milyen mérleg, de akkor az a 2020. év záró mérlege amit dec 31-ig el kell készíteni és meg kell egyeznie a 2021 nyitó mérlegével, illetve van a közbenső mérleg, ami nincs feltüntetve de tájékoztatás jellegű év közben
“2020. év záró mérlege amit dec 31-ig el kell készíteni”
Ez nincs így, leggyakrabban még májusban is pofozgatják, hogy “mennyivoltazannyi” dec.31-én…
Akkor miért mondják azt, hogy dec 31 a fordulónap? És addigra kellene elkészülni a mérlegnek?
Ez csak mese?
A fordulónap azt jelenti, hogy arra a napra vonatkozik a pénzügyi kimutatás, az aznapi egyenleget mutatja.
Elkészíteni nem is tudod eddig az időpontig a beszámolót, csakis ezt követően (ha logikusan belegondolsz)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!