Ha katás vállalkozó vagyok, a 12 milliós éves határt hogyan kell számolnom?
Saját gyártású kézműves termékeket árulok, ami nem engedélyköteles.
Ha a bekerülési költségem darabonként -5.000ft, néha a postaköltséget is átvállalom, ami -1500ft, így néha termékenként -6500ft-ról indulok, plusz ugye van költsége a weboldalnak, marketingnek, könyvelőnek, kártyás vásárlásoknak, stb…
10.000ft-ért árulom, így 3.500ft a profitom!
A 12 milliónál a bevétel számít és semmi más? Szóval 1.200db-ot tudok évente eladni? (1200x10.000ft)
Vagy levonhatom a költségeim?
Ha nem vonhatom le, akkor papíron 12 milliót keresek évente, ami valójában olyan 3-3,5 millió/év, ami megmarad profitnak.
(Szeptembertől nappali tagozatos hallgató leszek, így mellékállású EV leszek, szóval a mentes határ után megfizetek az 50.000ft kata helyett vagy 32% adót, ami az évi 600.000ft helyett olyan 4 millió ft. Vagy ott már levonhatom a költségeim?
Könyvelőmmel beszélni fogok hétfőn, de ebbe hirtelen most gondoltam bele, és zavar.
Mi van akkor, ha többen készítjük a termékeket, mondjuk tesómmal, anyával, párommal. Ha én elérem a 12 milliót és szüneteltetek, ugyan azon a weboldalon, ugyan azzal a termékkel ők számlázhatnak tovább?
Vagy lehet 2 fő a vállalkozásban, és akkor 24 millióra emelve a keret, vagy létezik bármi hasonló megoldás?
Ezért nem szokás KATAskent kezmuveskedni, mivel nem tud költségelni.
Gondolkozz el cégalapításon, ha ezt kinőtted.
Alap, hogy ha eltörik a lábad, nem a NAV-hoz mész be ellátásra.
Vagyis, ha ilyen témában kérdéseid vannak, megfelelő személyt/helyet keress fel.
Könyvelőd nincsen?
Menj be NAV-hoz és merj kérdezni!
Akár feltételes módban.
Nem harapnak és korrekt egyénspecifikus választ kapsz.
Ne gyakorizz, ha komolyan gondolod azt, amit csinálsz...
Ennyi erőből a szomszédodat is kérdezhetnéd.
Tessék tenni a dolgokért!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!