Adóvisszatèrités mennyi idő kártyára??
2024.02.27-èn adtam fel postán át adó vissza igénylésem NAV felé. Számlára kértem.
Mennyi idő így ha kártyára kértem?
Borzalmas, hogy emberek nem hogy nem tudnak helyesen írni, de még fogalmazni sem!
Bankkártyán nincs pénz, az csak egy fizikai eszköz, ami arra szolgál, hogy a bankszámládon lévő pénz felett valamilyen módon rendelkezhess.
A NAV a kiutalásokat a bevallás/kérelem beérkezését követő 30 napon belül teljesíti. Azon belül bármikor várható. Ha túllépi a határidőt, késedelmi kamatot köteles felszámítani rá. Nyilván nem fogja túllépni...
Nem 30 napon belül kell megérkeznie a bankszámládra, hanem 30 napon belül elindítja a kiutalást. Ez annyit jelent, a Magyar Államkincstárt (MÁK) "felhatalmazza", hogy indítson el részedre X összeget. A MÁK nem bank, tehát rá nem vonatkozik az "azonnali" teljesítés. De próbálnak lépést tartani az igényekkel. Elég gyorsak lettek mostanában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!