Mikor NEM kell számlát adni a vevőnek?
Sziasztok!
Magánszemélyként, ha kézműves dekorációkat, melyeket hobbiból készítek szeretnék eladni, hogy is működik ez legálisan? Nyilván nem meggazdagodni szeretnék belőle (pontosabban szeretnék, de itt nem ez a cél), csak ha valaki érdeklődik a munkáim iránt, amik bizgerélése engem még szórakoztat is, azokat szívesen eladnám olyan módon, hogy ne törje rám a NAV az ajtót. Netán ha egy ecsetes pacsmagolásom aukción százezrekért elmenne, eladhatnám? :) Vagy érdemesebb lenne rögtön egy etsy fiókot nyitni?
Könyvelő, adótanácsadó kollégák.
A sulis felvetéseddel egyetértek. Mi próbálkoztunk középsulisokat edukálni hasonló témában, de sajnos az iskolák részéről nincs nagy érdeklődés.
Nézd kérdező!
Én is készítek horgolt dolgokat és árusítom őket, mivel azért készítem, hogy eladjam. GYES mellett teszem mindezt, és kiváltottam hozzá az adószámot az adóhatóságnál. Nyilván eleget teszek a vele kapcsolatos fizetési kötelezettségeimnek is. Viszont már elmúltam 18 éves, tehát nagykorú vagyok. És bizony elmentem előtte egy könyvelőirodába, hogy tanácsot kérjek a terveimmel kapcsolatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!