Örökölt szántóföldet szeretnék értékesíteni az után, kell e adózni?
Figyelt kérdés
Mert azt tudom, hogy öröklés után nem kell, de ha eladnám az örökölt földet, akkor kell adózni, és ha igen akkor kb. hány százalékát? Előre is köszönöm.2010. okt. 25. 10:21
1/3 anonim válasza:
Bocsi ez tudom hogy nem a kérdésedre a válasz de egy jó tanács, én a helyedben nem adnám el a földet hanem inkább haszonbérletbe adnám valamelyik helyi gazdának igen jó pénzt szoktak érte fizetni és ráadásul még a földed is megmarad, és még annyit hogy ne csináld hosszú időre a szerződést max egy pár évre mert ha lejár akkor magasabb összegért kötheted esetleg újra.
2/3 anonim válasza:
Az adó a jövedelem 25 %-a.
Jövedelem: eladási ár minusz a hagyatéki vlgzésben szereplő érték.
A jövedelem a szerzéstől számított 6. évtől csökkenthető évente 10-10 %-kal. 16. évtől adómentes.
3/3 A kérdező kommentje:
Igen eddig úgy volt kiadva, évi 100-e-Ft (nemvalamisok) de el szeretném adni, mert venni akarnék valami jobbacska autót, de az hogy 25% adóba, az tiszta lopás. Köszönöm a válaszokat.
2010. okt. 25. 11:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!