USA visszatartott forrásadó esetén mit kell számlázni?
YouTube Partnerprogramból származó bevételem van. Átalányadó szerint adózó egyéni vállalkozó vagyok. Az USA felmondta az egyezmnyt Magyarországgal, így az USAbeli megtekintések után keletkező bevétel 30%-t visszatartja a teljes bevételnek. Ez maximum néhány ezer forint, mert csak az USAbeli megtekintések után keletkező bevétel a forrásadó alapja, a többi egyezményes országban történő megtekintések után járó bevételt nem érinti.
A kérdésem, hogy melyik összeget kell számláznom?
a) az eredeti, teljes bevételt
b) azt, amit át is utal a Google Ireland? (Ugyanis ők utalnak, nem az USA Google)
#1 Ha vam könyvelő, aki tud rá válaszolni (jogszabályi hivatkozásokkal), akkor szívesen kifizetem a munkadíját.
3 könyvelő sem tudott rá válaszolni, az adószakértő pedig csak mondott valamit, de nem indokolta meg.
#2 Hát én is így gondolom, de másként is logikus lenne, szóval nem tudom továbbra sem.
Ha nem tudsz segíteni, miért írsz? Ha valami tapasztalatod lenne a témában, tudnád, hogy a a NAV az utolsó a sorban, aki felelősséget vállal a saját maga által mondottakért.
Több könyvelő, adószakértő és a több hasonló cipőben járó vállalkozó altal kért NAV állásfoglalás is teljesen különböző, egymásnak ellentétes.
Nem mellesleg ez az oldal azért van, hogy az emberek kérdéseket tegyenek fel, az adózás és könyvelés kategóriában - légy erős - az adózádról és könyvelésről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!