Ha a BÁV-nál adok el arany ékszert, fel kell tüntetnem az adóbevallásban?
Kb. 1 M-ig (nyereségig) nem kell, évente változik az összeghatár, el kell olvasni az aktuális törvényt.
Valószínű erre az ékszerre ráadásul nincsen a törvény szerint számolt nyereség.
"Vagy miért kérik az adókártyát a sz.ig,l.ig mellé?"
Hol, ki?
Köszönöm a választ.
Ma voltam az egyik BÁV üzletben,ott kérte volna az értékbecslő/ügyintéző/eladó néni, csak nem volt nálam.
Egy egyszerű karkötő, 2,5 gr. Szóval bőven 1 millió alatt. 🤭
Ja, akkor ezért, igen, lesz regisztrálva. Érdekes... Nem tudtam.
1819-et kérdezd meg akkor, ha precíz akarsz lenni.
Jó, hát mi is adtunk el tárgyakat a BÁV-nál, meg más kereskedőnél, senki nem kért adókártyát.... Kérdezheted a BÁV-ot is, biztosan tudják a választ.
25 éve a birtokodban lévő tárgyaknál konkrétan 1 nyereséget ír a törvény, ha jól emlékszem.
De olvasd el, kérdezd meg.
Jellemzően nem szokás foglalkozni az adózásával bolhapiac jellegű magánszemély eladásnál. De pl. ha Vaterán, Meskán, stb. egy platformon összegyűlik annyi olyan, ahol a nyereség 1 M (?) feletti , ellenőrizheti a NAV. De úgy vettem észre, lakásbérbeadásnál is inkább a több lakást kiadókat ellenőrzik, mert most azon mit ellenőrizzen, hogy 4-19 000 Ft-tal kevesebbet számoltál évente hozzá nem értésből... Azért nekik is pénz és idő az ellenőrzés...
Köszönöm szépen, igen,ha legközelebb megyek,viszem az adókártyát és megkérdezem.
Csak hátha valamelyik gyakoris társnak van ilyen 8smerete is,ezért tettem fel a kérdést 🙂
Minek a bávba viszed?
Vannak joban fizető felvásárlóhelyek is a papírozós helyek közül is a báv az ami a legrosszabb árat adja!
Van ahol csak beviszed rámérnek nem kérdeznek semmit meg nem is kérnek csak mondják az összeget!
Én úgy tudtam,hogy a báv adja a legjobb árat. Utoljára kb 15 éve adtam el ékszert,akkor még úgy volt.
Engem nem zavar,ha elkéri az adószámot,csak meglepett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!