Milyen adózási forma lenne nekünk a legjobb megoldás?
Én Katás vagyok 4éve. Lassan kifutok a Katámból, minden november, december környékén már számolgatnom kell nehogy meglegyen az évi 12M.
A férjem is nyáron a szépségiparban fog dolgozni.
Nekem van már egy szalonom, de szeretnénk lassan bővülni, ahhoz viszont jól jönne ha tudnék számlát kiállítani székbérlésről a későbbiekben.
Szeretnénk együtt dolgozni a férjemmel, egy szalonban dolgozni.
Mivel Katásként nem lehet számlázni, elgondolkodtunk hogy ketten együtt lehet kedvezőbben tudnánk egy Bt-t vagy bármit alapítani mint mondjuk nekem az átalány adó.
Ráadásul a Kata és az átalányadó sem biztosít túl sok járulékot ha pl Gyes, Gyed jönne szóba.
Illetve úgy tudom az Átalányadó 200.000 Ft körül van havonta.
Emiatt azon gondolkodtunk, van e olyan adózói forma amibe ketten tudnánk benne lenni, ő a kezdő vállalkozó, én aki már lassan kinövi a Katát, és esetleg számlázni is tudnánk székbérlésről a kollégáknak.
Mi lenne nekünk ebben a formában a legkedvezőbb és milyen havi adó összegre számíthatunk?
Hát ezt így konkrét számok nélkül nehéz megmondani. Kell csinálni kalkulációt a különböző adónemekről, vállalkozási formákról.
Az átalányadó amúgy nem 200 ezer havonta, max akkor ha olyan jövedelmed van belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!