Tb befizetèse hol?
Szòval a munkahelyen volt fizetetlen szabad napom csak orvosi igazolásom volt nem pedig táppènz. Kaptam levelet hogy azokra a napokra nincs fizetve tb napi 900 Ft annyit kell befizetni. Ezt hol tudom befizetni mit kell tenni?
Illetve ez hatással lehet szemèlyi kölcsönre ez a tb tartozás? Minden bank elutasított de nem vagyok bár khr listás. 500ezret szerettem volna felvenni áru hitelt 250ezret bele is tudtam volna fizetni a nettò jövedelmem 250 300ezer ès elutasítottak mindenhol ennek mi az oka???lehet ez a tb adò a gond?
Leírtam hogy igazolatlan napra nem fizetnek tb jarulèkot.
A válaszokkal nem lettem okosabb. Konkrèt leveleket kaptam ezekröl úgyhogy nem èrtem mi olyan hihetetlen.
" Ezt hol tudom befizetni mit kell tenni?"
Egészségügyi szolgáltatási járuléknak hívják és a következő számlaszámra kell befizetned -> NAV Egészségügyi szolgáltatási járulék beszedési számla: 10032000-06055826-00000000
A közlemény rovatba bőven elég kizárólag az adóazonosító jeled beírnod.
Ha nem tudsz utalni, akkor igényelj hozzá befizetési csekket a NAV-tól. Az adónem száma: 408.
Ahány napra fizetned kell, annyiszor 320 forint a fizetési kötelezettséged. Ha csak 1 igazolt, de fizetés nélküli napod volt, akkor 320 forint kötelezettséged keletkezett, nem több. Az adott hónapot követő hó 12-ig kell megfizetni ezt az összeget késedelmi pótlék mentesen. Tehát ha 2023. november hónapban volt ez az 1 nap, akkor december 12-ig kellett volna megfizetni. Ha 2023. december hónapban volt ez az 1 nap, akkor 2024. január 12-ig kell megfizetni késedelmi pótlék mentesen.
"csak orvosi igazolásom volt nem pedig táppènz."
A jövőre nézve egy tanács: Ha van orvosi igazolásod valamiről, akkor nyilván valamilyen problémád volt aznap, ami miatt orvoshoz/szakrendelőbe stb. kellett menned. Tehát nyugodtan kérhettél volna akár keresőképtelenségről is orvosi igazolást a háziorvosodtól, amire betegszabadság járt volna, nem pedig igazolt, de fizetés nélküli szabadság, amivel most vacakolnod szükséges és még fizetnivalód is keletkezett utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!