Törvényesen, hogy adjam el a saját webshop-omban a régebben magánszemélyként vásárolt termékeket, amikről már nincs meg a számla?
Figyelt kérdés
Van egy webshop-om.
KATA AAM vállalkozó vagyok.
Van egy készletem olyan termékekből, amit pár éve vettem, EU-s országból, magánszemélyként. Nincs már meg róla a számla, azaz e-mail cím sincs már meg, amivel regisztráltam a webshop-ba ahonnan vettem...
Viszont azóta fentebb ment ennek a terméknek az ára.
Van 50db... Semmi extra amúgy, dísztárgyról van szó.
Eladnám a webshop-omban.
El lehet szerintetek így adni törvényesen?
Mennyire kell igazolni az eredetét?
(Nem tudom, mert amiket most árulok kézműves termékek, ott minden aktuális.)
AZ ÍRJON MÁR AKI ÉRT HOZZÁ
2023. dec. 10. 20:13
2/2 anonim válasza:
Te is AAM vagy és a használt cikk is ÁFA-mentes. Mivel távol lévők közt jön létre az üzlet, számlát kell kiállítanod. Mivel web-shopod van ez nem az a kategória, hogy saját lomomat eladom 600 eFt erejéig adómentesen. Ezt üzletszerű tevékenységnek fogja értelmezni bármelyik hatóság. Szóval kelleni fog majd az eredetét igazolni a termékeknek. És él a vevők 14 napos elállási joga is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!