Ha nagy összegű pénzre teszek szert a tőzsdén, és ki akarom venni, akkor mennyi adót kell befizessek?
1 nem fogsz
2 ha tbszen csinalod 5 ev utan 0
3 ha csak siman akkor 15 szazalek
Nem akkor adózol, amikor kiveszed.
Az adott termék (részvény, index. stb) eladásakor keletkezik az adófizetési kötelezettséged. Minden egyes eladáskor...
@1
Ezt a motivalo, osztonzo hozzaallast mindig is csipaztam a magyarokban, hogy annyira tudnak orulni mas terveinek, sikereinek, olyan tamogatoan allnak hozza mas almaihoz, elkepzeleseihez. Az adatokat azert koszonom.
@5 na latod, pont erre gondoltam :) Ahelyett hogy kicsit magadba neznel, inkabb meg kontrazol is.
Mindenesetre, ha osszejon a tervem, egyszer majd mosolygok rajtad egyet, ha eszembe jutsz. (Tudom, nem fog osszejonni, nem kell faradnod.)
Minden jot!
@9
Az az "ősz óta" és az a "szocho" jó nagy marhaság. Az ugyanis csak "nem ETÜ" esetén van, régen is volt, nem új dolog. ETÜ esetén semmilyen szocho nincs.
A 15% meg sok éve változatlan.
Ősszel semmilyen változtatás nem volt a tőzsdei adóz(tat)ásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!