Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » 25 év alattiak adókedvezményét...

25 év alattiak adókedvezményét nem kapom meg?

Figyelt kérdés
Egy multi cégnél tervezek most szerződést kötni és a kollégák azt mondták itt nem tudom kihasználni valamilyen kiskapu miatt. Hogyan kellene ezt a munkáltatómnak úgy felhozni kérdésben hogy ne tudjon mellébeszélni? Mire kell figyeljek majd a szerződésnél?

#adózás #munkavállalás #25 év alatti adókedvezmény
2023. nov. 2. 13:03
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Mi vele a macera, ha a feladatodhoz tartozik? Ennyi erővel munkavállalókat is macerás foglalkoztatni. Mindegyiknek mindig van valamilyen problémája.

Írtam, hogy a dolgozók egy részének nincs bankszámlája. Akkor mégis hogyan akarsz utalni nekik????

2023. nov. 3. 15:40
 12/13 anonim ***** válasza:

Az vele a macera, hogy egy cégnek nem annyi készpénzre váltani a számlán lévő pénzt, hogy odamegy az ATM-hez és kiveszi. Költség és adminisztráció van vele, sokkal több, mint az utalással.

És hogy akarsz utalni a pénzügyi egybiteseknek? Hát, nyisson számlát és oda lesz utalva. Vannak nulla forintos számlák.

2023. nov. 3. 16:35
 13/13 anonim ***** válasza:

Tudom mivel jár, hiszen csinálom. De nem érzem macerásnak, mivel a feladatkörömbe tartozik. Mennyivel több az adminisztráció vele szerinted?

Semmivel. A bérlapot így is, úgy is ki kell állítani. Utalásnak ugyanúgy van díja, mint a készpénzfelvételnek. Mint írtam, van egy szállítási teendő vele. Na és? Van kocsi a cégnél. Havonta egyszer túléli, hogy a bankba elviszi az ügyintézőt, nem pedig a horvát tengerpartra kell vele vinni a főnököt. Az nagyobb költség, ha már a költségre is kitértél.

Attól, hogy neked van bankszámlád, még nem kell egybitesnek nevezni másokat. Nem tudhatod, hogy neki miért nincs, vagy miért nem akarja, hogy legyen. Magánügy.

Munkáltatónak egy feladata van, kifizetni a bért. Vagy így, vagy úgy. Nincs joga túrkálni a dolgozók magánéletében, a fejében, és a lelkében sem. Viszont illik tiszteletben tartani őket, még - ahogy említetted -

az "egybiteseket" is.

Téged valószínűleg nem tisztelnének a dolgozóid ilyen mentalitással...

2023. nov. 4. 04:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!