Ha egy évben egyszeri alkalommbal extra bevételhez jutottam, akor azt hogyan valljam be? Ez tényleg csak egyszeri eset volt, nem rendszeres jövedelem.
Figyelt kérdés
2023. okt. 25. 00:22
1/7 anonim válasza:
Ez erősen függ attól, hogy milyen jellegű bevételről van szó.
2/7 anonim válasza:
Így van. Milyen módon szerezted azt a bevételt? Ez a nem mindegy.
3/7 A kérdező kommentje:
Egy internetes oldalon termékeket adtam el, de nem havi hanem egyéni kifizetési időt választottam. Most így összegyűlt egy nagyobb összeg és szeretném egyszerre kiutaltatni magamnak. Viszont a jövőben ezzel az oldallal nem szeretnék többet foglalkozni.
2023. okt. 25. 10:48
4/7 anonim válasza:
Évi 600 ezerig nem kell ilyen esetben adóznod.
5/7 anonim válasza:
Egyszeri alkalomból hogy gyűlt össze?
6/7 A kérdező kommentje:
A kiutalás összege és ideje megválasztható. Így.
2023. okt. 25. 23:50
7/7 anonim válasza:
"Egy internetes oldalon termékeket adtam el"
Ha saját, megunt ingóságaidat értékesíted ilyen és bármilyen más módon, akkor évi 600 ezer forint bevételig azt SZJA mentesen teheted meg.
Ha készítesz/veszel valamit azért, hogy azt továbbértékesítsd, az már gazdasági tevékenységnek minősül és adószám birtokában végezhető csak. Más szabályok vonatkoznak rá, mint a saját ingóságaid értékesítésére.
Vegyük úgy, hogy most a saját ingóságaidat értékesítetted... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!