Ha a TB járulékot az utolsó nap 12-én este fizetem be kártyával, akkor kapok késedelmi pótlékot?
Munkanélküliként magam fizetem a TB-t kártyával az efer oldalon. Mi az utolsó pillanat, amikor a TB-t így fizetve még nem kapok késedelmi pótlékot? Úgy tudom kártyával fizetve lassabban könyvelődik le, de lehet tévedek.
Több hónapig 12-én reggel történt meg átutalással a fizetés, egyszer fizettem 11-én dél körül kártyával. Eddig nem láttam nyomát késedelemnek.
Úgy is jó lenne, ha 12-én este 11-kor fizetem kártyával? Vagy ha az munkaszüneti nap, akkor a következő munkanap este 11-kor?
Kártyával fizetsz, nincs plusz banki költség. Épp ezért akarom így fizetni.
Ezen az oldalon: [link]
rányomsz a fizetésre, továbbvisz egy efer nevű oldalra. A NAV ügyfélportálról is eljuthatsz ide. Összeállítasz egy csomagot, aránylag egyszerű kitölteni, a későbbiekben pedig csak lemásolod. Egyedül az adónemnél kell figyelni, hogy a megfelelőt válaszd. Nekem munkanélküli magánszemélyként a 408-at kell, az ügyleírás kb mindegy, vagy az adóazonosító kell bele. Még azt sem tudom, hogy a fizetési módoknál miért csak 2+1 bankot lehet kiválasztani (OTP, MBH, MBH, unicredit). Én OTP-s vagyok nekem azt választva jól működött.
Köszi, hasznos volt. A TB járulékot szoktam meg valamiért, de tudom, hogy nem az a neve. Meg könnyebb is kimondani :)
Ha valaki nem az MKB vagy nem az UNICREDIT Bank ügyfele, az válassza az OTP bankot (lényegében olyan felületet kap ezáltal, mint a legtöbb webshopban fizetéskor; vagy a bankkártya adatokat kell majd megadni a továbbiakban, vagy, ha van SimplePay fiók, akkor majd azzal az adatokkal lehet fizetni.
"Raiffeisennél vagyok, így sima utalásra 334-et még levesz."
Én is Raiffeisennél vagyok, így 20 000 Ft-ig minden utalás ingyenes. S nincs számlavezetési díj sem.
Szóval, érdemes számlacsomagot váltanod.
"Úgy tudom kártyával fizetve lassabban könyvelődik le, de lehet tévedek."
Nem a könyvelés dátuma lesz a tartozás megfizetésének dátuma, hanem az a nap, amikor a bank leemelte a számládról a pénzt (elutaltad, bankkártyával megfizetted). Ha ez 12-e volt, akkor hiába csak 18-án könyvelik fel a befizetésed, az 12-én megfizetettnek minősül és azt a dátumot is fogod látni az adófolyószámládon. Ugyanez vonatkozik a postai csekkekre is. Ha feladod 12-én éjfélig, akkor az 12-én fizetted meg, az a dátum fog megjelenni az adófolyószámlán is, mint befizetés dátuma.
Egyébként 5 ezer forint alatti késedelmi pótlékot nem is ír elő a NAV.
7#
Tudom, hogy van 0-ás számlacsomag is, csak jelenleg,
mint munkanélküli nem tudom teljesíteni az elvárt feltételeket, mindig a csóró szív. Gondolkoztam a csekken is, de ott meg utazni kell a postára, oda-vissza drágább a jegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!