Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha a TB járulékot az utolsó...

Ha a TB járulékot az utolsó nap 12-én este fizetem be kártyával, akkor kapok késedelmi pótlékot?

Figyelt kérdés

Munkanélküliként magam fizetem a TB-t kártyával az efer oldalon. Mi az utolsó pillanat, amikor a TB-t így fizetve még nem kapok késedelmi pótlékot? Úgy tudom kártyával fizetve lassabban könyvelődik le, de lehet tévedek.

Több hónapig 12-én reggel történt meg átutalással a fizetés, egyszer fizettem 11-én dél körül kártyával. Eddig nem láttam nyomát késedelemnek.

Úgy is jó lenne, ha 12-én este 11-kor fizetem kártyával? Vagy ha az munkaszüneti nap, akkor a következő munkanap este 11-kor?

#TB határidő
2023. okt. 24. 13:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Utalni szoktam, mindig az utolsó nap, de mi ez az efer oldal? Von le plusz költséget?
2023. okt. 24. 14:16
 2/11 anonim ***** válasza:
69%
Nem fogsz kapni.
2023. okt. 24. 14:22
 3/11 anonim ***** válasza:
44%
Azt írod, munkanélküli vagy, nem vállalkozó, akkor ez nem TB járulék, hanem egészségügyi szolgáltatási járulék lesz, aminek havi összege 9600 Ft. Napi kamatszámítás van, ami jegybanki alapkamat+5% (18%) napi arányos része, ami kb 5 Ft lenne egy napra, de magánszemélynél 1000 Ft alatti késedelmi pótlékot nem fizettetnek be. Ha egész évben túllépnék a késedelmeid után fizetendő kamatok az 1000 Ft-ot, akkor majd jövő évben kapsz róla értesítőt, hogy mennyit kell fizetned késedelmi pótlékként. De így valószínűleg nem kell.
2023. okt. 24. 14:24
 4/11 A kérdező kommentje:

Kártyával fizetsz, nincs plusz banki költség. Épp ezért akarom így fizetni.

Ezen az oldalon: [link]

rányomsz a fizetésre, továbbvisz egy efer nevű oldalra. A NAV ügyfélportálról is eljuthatsz ide. Összeállítasz egy csomagot, aránylag egyszerű kitölteni, a későbbiekben pedig csak lemásolod. Egyedül az adónemnél kell figyelni, hogy a megfelelőt válaszd. Nekem munkanélküli magánszemélyként a 408-at kell, az ügyleírás kb mindegy, vagy az adóazonosító kell bele. Még azt sem tudom, hogy a fizetési módoknál miért csak 2+1 bankot lehet kiválasztani (OTP, MBH, MBH, unicredit). Én OTP-s vagyok nekem azt választva jól működött.

Köszi, hasznos volt. A TB járulékot szoktam meg valamiért, de tudom, hogy nem az a neve. Meg könnyebb is kimondani :)

2023. okt. 24. 14:50
 5/11 A kérdező kommentje:

[link]

Ha valaki nem az MKB vagy nem az UNICREDIT Bank ügyfele, az válassza az OTP bankot (lényegében olyan felületet kap ezáltal, mint a legtöbb webshopban fizetéskor; vagy a bankkártya adatokat kell majd megadni a továbbiakban, vagy, ha van SimplePay fiók, akkor majd azzal az adatokkal lehet fizetni.

2023. okt. 24. 15:01
 6/11 anonim ***** válasza:
Köszi, megnézem, Raiffeisennél vagyok, így sima utalásra 334-et még levesz.
2023. okt. 24. 15:12
 7/11 anonim ***** válasza:

"Raiffeisennél vagyok, így sima utalásra 334-et még levesz."

Én is Raiffeisennél vagyok, így 20 000 Ft-ig minden utalás ingyenes. S nincs számlavezetési díj sem.

Szóval, érdemes számlacsomagot váltanod.

2023. okt. 24. 15:46
 8/11 anonim ***** válasza:
35%

"Úgy tudom kártyával fizetve lassabban könyvelődik le, de lehet tévedek."

Nem a könyvelés dátuma lesz a tartozás megfizetésének dátuma, hanem az a nap, amikor a bank leemelte a számládról a pénzt (elutaltad, bankkártyával megfizetted). Ha ez 12-e volt, akkor hiába csak 18-án könyvelik fel a befizetésed, az 12-én megfizetettnek minősül és azt a dátumot is fogod látni az adófolyószámládon. Ugyanez vonatkozik a postai csekkekre is. Ha feladod 12-én éjfélig, akkor az 12-én fizetted meg, az a dátum fog megjelenni az adófolyószámlán is, mint befizetés dátuma.

Egyébként 5 ezer forint alatti késedelmi pótlékot nem is ír elő a NAV.

2023. okt. 24. 16:40
 9/11 A kérdező kommentje:
8-at miért pontozták le? Nem úgy van ahogy írja?
2023. okt. 24. 17:15
 10/11 anonim ***** válasza:

7#

Tudom, hogy van 0-ás számlacsomag is, csak jelenleg,

mint munkanélküli nem tudom teljesíteni az elvárt feltételeket, mindig a csóró szív. Gondolkoztam a csekken is, de ott meg utazni kell a postára, oda-vissza drágább a jegy.

2023. okt. 24. 18:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!