Meddig tart a vámkezelés?
Egy hete rendeltem ebay-ről valamit, ma érkezett meg repülővel az európai csomagelosztóba ami elvileg franciaországban van. (Legalábbis a csomagkövetés ezt írja)
A jó ég tudja onnét mennyi idő mire ideér de sebaj legalább már Európában van.
Kb 80 ezer ft volt, végülis a kérdés nem az, hogy mennyi vámot kell majd fizetni, hanem az, hogy a vámkezelés meddig tart? Vagyis mennyi idővel dobja meg a szállítási időt?
És ez mindig annyi vagy azért nem olyan rossz a helyzet?
Ma érkezett meg a csomag repülővel Budapestre "repülőtéri személyzetnek átadva". Van rá esély, hogy jövőhét péntekig ideér?
Nem túl nagy a csomag, ilyen 1-2 kg körül lehet.
Fejlemény van:
Kaptam ma sms-t hogy vámkezelték a csomagot. Ráklikkeltem a linkre ami az sms-ben volt, online ki is fizettem a vámot, oda volt írva, hogy október 26-ig lehet.
(Utána mi történt volna? Kihozta volna úgyis a posta csak a postásnak kellett volna fizetni? Vagy zárolták volna? Esetleg vissza küldik?)
Na mindegy, a lényeg, vámoltatva lett és azt ki is fizettem, a kérdés az, hogy innentől fogva mennyi idő mire házhoz hozzák?
(Egyébként fele annyira lett felértékelve a csomag, így tulajdonképpen vámot nem is kellett fizetnem, csak áfát meg a posta szolgáltatási díjat, ami 1-2 ezer ft)
"Utána mi történt volna? Kihozta volna úgyis a posta csak a postásnak kellett volna fizetni?"
Igen, kihozta volna és neki kellett volna fizetni - méghozzá többet, mint így online.
"a kérdés az, hogy innentől fogva mennyi idő mire házhoz hozzák?"
Jó esetben 2-3 munkanap. Péntekre már lehet, hogy megkapod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!