Mi alapján döntjük el, hogy egy gazdálkodó milyen beszámolót használ?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy vannak korlátok (azokat ismerem is)
viszont nem értem mi alapján tudok dönteni.
Azt is tudom, ha legalább 2 eltérés van, akkor váltania kell, de miről?! (ezt nem értem)
pl.: X Zrt. Mérlegfőösszege: 2000 M Ft, Árbevétel: 1500M létszám: 40
Ebből a mérlegfőösszeg az ami meghaladja az 1200 M Ft-os korlátot és ilyenkor honnan tudom mi az amit használhat? és miről nem kell váltania (mert legalább 2 érték nem haladja meg)
2023. okt. 17. 20:29
1/7 anonim válasza:
Alapesetben mindenki éves beszámolót készít. Ha az értékhatárba belefér és azt választja a számviteli politikában, akkor mehet egyszerűsített éves. Ügyvezetői döntés alapján (és persze értékhatárokon belül) lehet még mikrogazdálkodóit. Ekkor még számviteli politika sem kell.
2/7 A kérdező kommentje:
És mikor van Összevont illetve Egyszerűsített?
2023. okt. 17. 20:38
3/7 A kérdező kommentje:
Mégis belekavarodtam.
Tehát, ha a mérleg főösszeg: 108 M Ft, árbevétel 155M Ft, létszám 17
akkor mikrogazdálkodói vagy egyszerűsített éves lesz ? (alap esetben)
2023. okt. 17. 20:53
5/7 A kérdező kommentje:
Van korlát
Nem döntés kérdése
2023. okt. 19. 22:38
6/7 anonim válasza:
De, döntés kérdése, ha belefér a számokba.
7/7 A kérdező kommentje:
Akkor nem döntés kérdése. Van egy korlát, az alapján kell kiválasztani. Nem olyan hogy reggel piros vagy kék zoknit veszek fel, az döntés.
2023. okt. 20. 16:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!