Revolut: lakossági bankszámláról átutaltam példa kedvéért 10 ezret, amit revoluton átváltottam USD-be, most vissza és 10 100-at utaltam vissza. Ezt le kell adózni?
1. KP-ban nem lett volna nyereség, csak egy 10%os bukta
2. A nyerészkedést maga a revolut bünteti, és ezért fognak banolni, ha ilyen átlátszóan csinálod.
A NAV szarik erre rá.
Miert nyereszkedes, ha a penzem egy reszet devizaban tarolom ed amikor szuksegem van ra, es nem veszteseges, akkor visszavaltom? Egyebkent ingyenes ertekpapirszamlam is van nyitva a revolutnal, szerintem marhasag, amit irsz.
Az 1. valaszodat se ertem, mitol lenne bukta? Persze, valutanal szarabbak az eladasi/veteli arfolyamok, azt tudom, de nem ez volt a kerdes, illetve a pelda lenyege... nem jol fogtad meg.
Hát, a példádban ha ugyanezt KP-ban csinálod, akkor 10%ot buksz kb. Ergó nem tennéd. Ergó nem releváns párhuzam. De nyilván akkor sem, és igy sem, fog kutyát sem érdekelni.
Szerinted nem nyerészkedés oda-vissza váltogatni és profitálni belőle?
A Revoluton pedig pont ilyenért szoktak banolni, mert hát átváltottam 1x... aztán vissza.... aztán át megint 1x.... aztán vissza.... és aztán megy a nyígás hogy brühühü csúnya Revolut az egyértelmű ToR szegést nyolcszor már nem nézte el.
Üzletszerűen végzett tevékenység adóköteles, azaz ha azért váltod át a pénzed, hogy később nyerj rajta és nem pedig felhasználod valahol.
Más kérdés, hogy ezt hol, mennyire szigorúan ellenőrzik, ha havi 1x váltasz, abbol nem lesz problémád, a 10-ből viszont már lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!