Abban a hónapban, mikor betöltöm a 25-öt, még jár az adókedvezmény?
Sziasztok! A törvény azt írja, abban a hónapban érvényesíthető újra, amikor az illető betölti a 25. évét.
HR szerint csak azokra a napokra jár, amiben még nem töltöttem be, tehát ha június 15-én töltöm, akkor addig a napig jár, a maradékra pedig nem, így kapom meg júliusban.
NAV-os ügyintéző mást mondott, de ő is csak a törvényt olvasta fel és azt ertelmezte, szóval leginkább saját tapasztalatokra lennék kíváncsi .
Kérlek aki már betöltötte, a betöltés hónapjában még teljesen kedvezményes bért kaptatok?
Abban a hónapban még jár, teljes hónapra.
Nemrég volt ilyen munkavállalónk, májusban töltötte a 25-t,arra a hónapra még megkapta, június hónaptól már nem.
A kedvezmény azokra a hónapokra jár, amelyekben a fiatal a 25. életévét még nem töltötte be. A kedvezmény abban a hónapban érvényesíthető utoljára, amelyben a fiatal betölti a 25. életévét.
Törvény:
Jogosultsági hónapként azok a hónapok vehetők figyelembe, amelyekben a fiatal a 25. életévét nem töltötte be, utoljára a 25. életéve betöltésének hónapja.
Semmiféle arányosítást nem ír a törvény, tehát egész hónapra jár függetlenül attól, hogy a hónap éppen melyik napján töltöd be az életkort. A bérszámfejtő bogárka nem tudja értelmezni a törvényt és ez igen sajnálatos. El sem tudom képzelni, hogy miként számfejti szerencsétlen dolgozóknak a bérét ilyen tudással.
Ha nem tudod meggyőzni és ragaszkodna a hülyeségéhez, hagyd a fenébe, majd az év végi bevallás keretein belül utólag érvényesíted azt az összeget, amit nem kaptál meg év közben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!