Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » A dalszövegek eladásából...

A dalszövegek eladásából származó jövedelmet be kell vallani?

Figyelt kérdés
Jelenleg munkanélküli vagyok, viszont korábban alkalmazott voltam egy gyárban. Már egy ideje nincsen semmilyen jövedelmem, ezért arra gondoltam, hogy eladnám azoknak a daloknak a szövegeit, amiket korábban én írtam. Ha sikerülne eladnom, akkor azt be kellene vallanom az adóhivatalnak? Kell ezután valamennyit fizetnem és ha igen, akkor mennyit és mikor?
2023. szept. 8. 00:27
 1/3 anonim ***** válasza:
0%
Nyugi senki nem fog fizetni érte.
2023. szept. 8. 01:37
 2/3 anonim ***** válasza:
Elvileg minden jövedelmet köteles vagy bevallani.
2023. szept. 8. 05:16
 3/3 A kérdező kommentje:
Addig, amíg nem találok valamilyen állást, meg kell élnem valamiből! Ezért gondoltam arra, hogy pénzé tenném. Ezeket én írtam, az én szellemi tulajdonom. Van rá lehetőség, hogy ezt törvényesen megtegyem, vagy jobb, ha hallgatok?
2023. szept. 8. 08:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!