Ebben az évben nyertem 2.100000 FT-ot tudom a jövőévben adobevallásnál be kell fizetnem az adót mivel nem magyar oldalon nyertem! Kérdésem mennyit kell ezután befizetnem, illetve mi ennek a menete?
én biztos nem vallanám be
fizessen adót az Orbánnaka qwa anya
"Van olyan aki nem valja be?"
Ekkora összeget? Én nem tenném, hogy ne valljam be, de biztosan van, aki megteszi.
És mennyit vesztettél?
Az elmúlt 2 évit levonhatod..csak szólok. Simán lehet, hogy nincs is adófizetési kötelezettséget.
Ha a nyeremény egy külföldi honlapon szervezett játékból származik, tehát nem KIFIZETŐTŐL, akkor a jövedelem után meg kell fizetned a 15 százalék SZJA-előleget, és a 13 százalék szociális hozzájárulási adót, méghozzá a szerzés negyedévét követő hónap 12-éig -> negyedéves adóelőleg fizetés.
Mivel ilyen esetben a szociális hozzájárulási adót te fizeted meg, nem pedig a bevételt juttató (kifizető), és ezt a szociális hozzájárulási adót a bevételeddel szemben költségként nem számolhatod el a törvény szerint, azt neked nem térítik meg, így az SZJA-előleg és a szociális hozzájárulási adó alapjának megállapításakor a kiszámított JÖVEDELEM 89 százalékát kell figyelembe venned.
Az adóköteles JÖVEDELMET úgy kell megállapítani, hogy a BEVÉTELT csökkenteni kell a bevétel megszerzésével kapcsolatos, elismert KÖLTSÉGEKKEL, például a tét összegével. A bevételt és a költséget fogadásonként kell elszámolni egymással szemben, tehát például a vesztes fogadások költsége nem számolható el a nyertes fogadások bevételével szemben. A bevételt és a költséget a nevedre kiállított bizonylattal kell tudni igazolni.
Az így kiszámított JÖVEDELEM a bevallásban EGYÉB JÖVEDELEMKÉNT adózik, így
a tiltott online sportfogadás nyereménye után is – év közben -
· 15 százalékos SZJA-előleget és
· 13 százalékos szociális hozzájárulási adót kell fizetni.
Hasonlóképpen, mint minden más jövedelmet, a május 20-áig benyújtandó éves adóbevallásban kell szerepeltetni, majd az év közben megfizetett SZJA és a véglegesen kiszámolt SZJA közötti különbözetet rendezni, ha lesz különbözet.
Az engedéllyel nem rendelkező külföldi online fogadás nyereményéből származó jövedelmet a NAV által készített adóbevallási tervezet nem tartalmazza, ezért azt neked ki kell egészítened a nyereményre vonatkozó adatokkal.
Nyilván ha minden fogadásod a fentiek alapján számolva veszteséges volt, akkor nem keletkezett olyan jövedelmed, ami után bármilyen fizetési kötelezettséged lenne az állam felé. Így bevallásban sincs mit szerepeltetni.
Erre értette azt az egyik válaszoló, hogy "akkor nincs adóalapod".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!