Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Kulfoldre koltozeskor eleg a...

Ladislaus433 kérdése:

Kulfoldre koltozeskor eleg a TB rendszerbol kijelentkezni?

Figyelt kérdés
augusztusban kezdtem el dolgozni es pontosan hol kell a magyar TB rendszerbol kijelentkezni? eleg online, van egy ingatlanom azt meg nem adtam el, es sztem megtartom... ez szamit? halottam olyat hogy onnan is ki kell jelentkezni? a kerdes hogy hol?hogy?
2023. szept. 2. 12:12
 1/7 anonim ***** válasza:

nem szükséges kijelentkezned. A lányom 11 év után jelentkezett ki, mert úgy döntött, nem jön haza már. Bár tök mindegy volt, mert még most is küldözgetnek levelet az állandó címére.

Ez pedig a TB

[link]

2023. szept. 2. 12:30
 2/7 anonim ***** válasza:

Elméletileg ha van munkád 15 nap után kellene.

Lehet utólag is kijelentkezni ha újra Magyarországon élsz.

2023. szept. 2. 13:55
 3/7 anonim ***** válasza:

Ha valakinek külföldön keletkezik biztosítása, azt annak keletkezésétől számított 15 napon belül be kell jelentenie az itthoni NEAK-nak.

Nyomtatvány hozzá, amit ki kell tölteni és be kell nyújtani: NEU.70

"nem szükséges kijelentkezned. "

Ilyen tanácsokra ne hallgass! Mivel nem jelentkezett ki az illető lánya 11 évig, azért szívja még most is a levélküldözgetéssel.

NEU.70 -> [link]

NEAK = Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő -> kormányhivatalokban találod őket.

Online is benyújthatod a bejelentést.

A bejelentési kötelezettségnek semmi köze ahhoz, hogy van Mo-n ingatlanod vagy nincs. Még csak a hazai lakcímedről sem kell hozzá kijelentkezned.

A bejelentésed alapján "kék" lesz a TAJ-számod, amiből tudni fogja az itthoni doki, hogy külföldön van biztosításod olyan tagállamban, amelynek van egyezménye Magyarországnak, tehát az ellátásod költségét a két állam egymás között majd rendezi.

A nyomtatványon láthatod, hogy ugyanezen a nyomtatványon kell azt is bejelentened, ha megszűnik a kinti biztosításod. Az apróbetűs részben ott van, hogy igazolnod kell valamilyen irattal a kinti biztosításod fennállását. Azt csatolnod kell a nyomtatványhoz.

2023. szept. 3. 04:51
 4/7 A kérdező kommentje:
koszi mindenkinek. online kijelentkezeshez eleg ugyfelkapu vagy kell ez ánykp- keretprogram?
2023. szept. 3. 17:49
 5/7 anonim ***** válasza:
Szerintem ePapír szolgáltatáson keresztül is intézheted. Ügyfélkapu kell hozzá.
2023. szept. 4. 03:51
 6/7 A kérdező kommentje:
mar lassan 1 honapja kijelentkeztem, volt egy szenvedes az abevjava progival elkuldtem kaptam is visszajelzest ,hogy vettek a lapot de meg nem kaptam megerositest hogy jol csinaltam e- igaz meg csak 20nap telt el. remelem lassan orolnek arrafele a malmok, es mindent jol csinaltam.
2023. szept. 24. 10:51
 7/7 anonim ***** válasza:

"de meg nem kaptam megerositest hogy jol csinaltam e-"

Nem hiszem, hogy fogsz kapni megerősítést róla. Tettél egy bejelentést, ha csatoltad hozzá a szükséges mellékletet, akkor beadtad és kész. Majd az alapján rendezik azokat a dolgokat, amelyek összefüggnek vele.

2023. szept. 25. 04:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!