Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Dolgozzak a hétvégén?

Dolgozzak a hétvégén?

Figyelt kérdés
Már voltam 3 hétvégét, és azt hallottam, hogy ha többet dolgozunk, akkor már többet vonnak le és nem éri meg.
2010. okt. 15. 15:06
 1/9 A kérdező kommentje:
3 hétvége: 3 napot hétvégen
2010. okt. 15. 15:07
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy többet vonnak le, de nem az egész keresetedet, tehát a több munkával több pénzed lesz! Nemdebár?!...
2010. okt. 15. 15:09
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Dolgozz, én is úgyis dolgozok, de ez amit mondasz nagy hülyeség.
2010. okt. 15. 15:14
 4/9 A kérdező kommentje:

akkor jo, dolgozok.

csak ismeros mondta, hogy 2-3 hetvege az meg megeri, de ha tobb akkor mar nem, mert tobbet keresek, tobb az ado. pontosan nem tudom, ezert kerdezem.

2010. okt. 15. 15:19
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ apám, ha te annyit keresnél hogy többet adózz, akkor nem dolgoznál 7 végén.

Azaz magasabb adósávba csak akkor tudsz kerülni, ha legalább bruttő 400-500k a kereseted.

2010. okt. 15. 15:27
 6/9 A kérdező kommentje:

na ennek orulok.

amugy csak brutto 160-190

2010. okt. 15. 15:45
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Mellesleg ha magasabb adósávba kerülsz, az nem a teljes jövedelmed adózását érinti majd, hanem csak a fölső sávba lógó részt. Nem lesz tőle kevesebb pénzed, legfeljebb kisebb mértékben nő.
2010. okt. 15. 21:18
 8/9 anonim ***** válasza:
79%

Meg bebukja az adójóváírást.

Szerintem dolgozz. Lehet, hogy most nominálisan nem kapsz többet, de elég vacak, ha mondjuk egyszer majd ezen a pár napon múlik a nyugdíjazásod. Na meg megy plusz a nyugdíjalapba is :)

2010. okt. 16. 00:13
 9/9 A kérdező kommentje:

na vegül dolgoztam :)

viszont rajottem, hogy miert vonnak le tobbet.

mert 1 honapban max 16 orat lehet tulorazni, munkaszerzodes szerint es ha tobbet vagyok azt mar a jutalomhoz irjak hozza, hogy szabalyos legyen, erre viszont mar kell adozni, azaz a végosszegbol vonodik le. Mindemelett ez ami a jutalomhoz irodik, nem kapom meg nyugdijkent es ez azt jelenti hogy dolgozok a semmiert(nyugdijas korban fogom ezt erzekelni).

2010. okt. 17. 22:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!