25 èv alatti vagyok. SZJA-t èvente is vissza tudom igènyelni egy összegbe? Vagy erre nincs lehetősèg?
Figyelt kérdés
2023. júl. 22. 22:20
1/7 anonim válasza:
Szörnyű a kormány kirekesztő SZJA politikája.
2/7 anonim válasza:
Van rá lehetőség, csak nem feltétlenül éri meg.
3/7 anonim válasza:
Mit akarsz visszaigényelni?.. hat nem fizeted...
4/7 anonim válasza:
De ő pont azt akarja, hogy vonják tőle havonta és év végén egyben visszakéri. Ezért is írtam fentebb, hogy lehetséges.
5/7 anonim válasza:
Igen van rá lehetőség.
Mivel a foglalkoztató köteles alapból figyelembe venni az SZJA kedvezményt a 25 év alatti dolgozóinál, amikor a bérszámfejtést készíti el, ezért írásban kell nyilatkozni felé, ha nem szeretnél élni év közben ezzel a kedvezménnyel. Onnantól kezdve köteles a kérésednek eleget tenni és ez által tőled is vonni az SZJA előleget.
A NAV honlapján van hozzá egy ajánlott nyomtatvány:
Két egyező példányban kitöltöd, egyiket átadod a munkáltatónak, másikon igazolja az átvételt és visszaadja neked (alsó rész).
6/7 anonim válasza:
És ennek mi értelme?
A pénznek van időértéke. Minél hamarabb marad nálad az a pénz annál jobban jársz.
7/7 anonim válasza:
Ha van értelme, ha nincs, mindenki maga dönt a pénze felől. Ha ő így akarja, akkor legyen úgy.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!