Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hogyan dolgoznak a könyvelők?

Hogyan dolgoznak a könyvelők?

Figyelt kérdés
Hogyan számítják ki valakinek a bevételeit, kiadásait, mi alapján? Az egyéni vállalkozók, hogyan küldik el ezeket az adatokat a könyvelőknek? A könyvelők, hogyan készítenek valakinek adóbevallást? A könyvelők, hogyan fizetik be valakinek az adót? Hozzáférnek az egyéni vállalkozók bankszámlájához? Ha egy könyvelő hibázik akkor az egyéni vállalkozót vagy a könyvelőt fogja felelősségre vonni érte az adóhivatal?

2023. júl. 14. 16:02
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

"Nagyon lesarkítva: Megfogod a nyomtatványboltban vett számlatömbödet, és kitöltöd az egyik példányt benne.

Ha számlázóprogramod van, akkor a számlázóprogrammal állítod ki." Aha, és, hogyan állítok ki számlákat több százezer eladott ölelős párna és a milliószor meghallgatott és letöltött zenéim után? Lady Gaga is írogatja a számlákat tollal ahányszor meghallgatták egy zenéjét?

"A fentihez sem, csak toll, számlatömb és az írástudásod, vagy számlázó program. :)" Ez nem így van, az általam leírt tevékenységekről már nem lehet számlát kiállítani, adóbevallásba lehet csak belefoglalni a megszerzett bevételeket, ahhoz pedig könyvelő kell! De gondolom te nem vagy könyvelő.

"Adóhivatal nem tartja nyilván az eszközeidet, az a Te dolgod. Majd ha ellenrőzést tart a NAV, akkor mutogathatod meg nekik, hogy mid van." Akkor nem értem, minek kell nyílván tartani a munkámhoz vásárolt termékeket???

2023. júl. 18. 12:58
 12/16 anonim ***** válasza:
#10 - nem esett még le, hogy csak szopat a kérdező? :D
2023. júl. 18. 13:37
 13/16 A kérdező kommentje:
"nem esett még le, hogy csak szopat a kérdező? :D" ??? Tanulási nehézségem van és nem vagyok képben a dolgokkal!!! Légyszives ne nevezzen senki se trollnak! Csak 16 vagyok és nem tudok semmit sem az adózásról, nehéz a felfogásom! Tudom, hogy itt Gyakori Kérdéseken mindenki ilyen, de most az egyszer próbáljon meg valaki értelmes választ adni! Köszönöm!
2023. júl. 19. 00:30
 14/16 anonim ***** válasza:

"nem esett még le, hogy csak szopat a kérdező?"

De már leesett. El is engedem ezt a dolgot és lapozok tovább. :)

Valami zűrzavar van a kérdezőnél, az biztos...

2023. júl. 19. 04:39
 15/16 anonim ***** válasza:
22%
Már a másik kérdésénél is beismerte, hogy fogyatékos, bár szerintem az írásképéből is totál egyértelmű.
2023. júl. 19. 08:01
 16/16 A kérdező kommentje:

"De már leesett. El is engedem ezt a dolgot és lapozok tovább. :)" Nem szivatok senkit sem csak nehéz a felfogásom!!! Tanulási nehézségem van és nem viccből nem vagyok képben a dolgokkal, csak 16 vagyok és nem értek semmit!!!

"Valami zűrzavar van a kérdezőnél, az biztos..." Tanulási nehézségnek hívják, ez egy enyhe fogyatékosság, nehezen értelmezek egyszerű dolgokat ésmindent többször és lassan kell elmagyarázni, hogy megértsem! Nagyon sajnálom ha ez kellemetlenséget okoz neked!

"Már a másik kérdésénél is beismerte, hogy fogyatékos, bár szerintem az írásképéből is totál egyértelmű." És szerinted én erről tehetek???

2023. júl. 20. 01:38
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!