Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Van itt átalanyadós villanysze...

Van itt átalanyadós villanyszerelő?

Figyelt kérdés
Átalányadós egyéni vállalkozótól kérdezném,hogy az elején (frissen kiváltott vállalkozói) milyen költségekkel kell számolni? Havi kiállitott számla összege kb 500-600e Ft.
2023. júl. 9. 09:02
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
Könyvelő-adótanácsadó. Megtérül az ára.
2023. júl. 9. 09:54
 2/6 anonim ***** válasza:
35%
Most őszintén, semmi kötekedés, megéri ennyi pénzért vállalkozni? Megéri a hátadon vinni mindent, autót, szerszámokat vásárolni-fenttartani? Mert ha ezen felül van nem számlás még 1m, akkor természetesen semmi kétség felőle, de én cégnél voltam vezető szerelő 400 nettóért(bejelentve), aztán inkább kimentem ausztriába, több mint annak a duplájáért, évente 14x, és csütörtök este 8-ra itthonvagyok, vége a hétnek.
2023. júl. 9. 15:15
 3/6 anonim ***** válasza:

Átalányadónál a minimálbér után fizeted a járulékokat, + évente egyszer iparkamarai tagság(5000Ft) + évente iparűzési adó, ami a helyi önkormányzathoz tartozik.Ez változó mennyi, max 2%.

Emellett havonta fizetned kell könyvelőt.Számlával szerintem senki nem vállalja 20 000 Ft alatt.

Ha semmi bevételed nincs, akkor is be kell fizetni havonta 98 000 Ft adót.Ha van bevételed, akkor a bevételedtől függően többet kell adózni.

Gyakorlatilag úgy fogsz adózni, mint egy alkalmazott a fizetéséből, csak te még emellett fizeted a könyvelőt, az iparűzési adót, az iparkamarai tagságot, a számlatömböt, a munkaeszközeidet, stb.

Szerintem nem éri meg főállásban 500 000Ft-ra átalányadós vállalkozást csinálni.

2023. júl. 10. 00:02
 4/6 anonim ***** válasza:

"Gyakorlatilag úgy fogsz adózni, mint egy alkalmazott a fizetéséből"

Nagyon nem.

2023. júl. 10. 04:51
 5/6 anonim ***** válasza:
#4 De, tulajdonképp igen.Ennyi elég neki a megértéshez ekkora összegnél.Ennyi pénzre nem éri meg átalányadóval vállalkozni főállásban.
2023. júl. 10. 10:09
 6/6 anonim ***** válasza:
Amit a kettes írt nagyon igaz és fontolóra érdemes venni. Én 3. éve dolgozom Hollandiában, 4x annyit keresek mint itthon, még úgy is rengeteg pénzem marad hogy egy saját kis lakást bérelek.
2023. júl. 11. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!