Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hogyan lenne célszerű autót...

Hogyan lenne célszerű autót tartani, hogyha van a családban mozgáskorlátozott parkoló kártyás személy?

Figyelt kérdés

Jelenleg a családban 1 autó van az én nevemen és én vagyok az üzemben tartó is, illetve a kb is az én nevemen van.

2 hónapja édesanyám mozgáskorlátozott parkoló kártyát kapott és azt a tájékoztatás is kapta, hogy mentesülne a súlyadó alól. Ez egy új helyzet és nem tudjuk pontosan, hogy milyen kedvezményeket tudna még igénybe venni és hogyan.

Ami lényeges volna, hogy a kb az én nevemen maradjon a továbbiakban is (a besorolás miatt), illetve, hogy édesanyám kedvezményt valahogyan igénybe vehessük.

Egy lakásban élünk, ugyan az a lakcímünk. Hogyan lenne célszerű a tulajdonost és az üzembentartót módosítanunk? Vagy ez csupán úgy lehetséges, hogyha a kb is édesanyám nevére kerül?

2023. júl. 3. 18:56
 1/3 anonim ***** válasza:
Ha èdesanyàd az üzemben tartó , akkor a súlyadót neki kellene fizetni, de mivel mozgàskorlàtott így nem kell. Az orvos àllít ki ehez igazolàst.
2023. júl. 3. 20:58
 2/3 A kérdező kommentje:
És a kb továbbra is az én nevemen lesz?
2023. júl. 3. 22:31
 3/3 anonim ***** válasza:
Nem . Az üzembentartó nevèn lesz , neked most mèrlegelned kell a dolgot , hogy megèri-e. Egyrèszt új forgalmi, az egyszeri kiadàs, aztàn a biztosítàsi bónusz leesès. Szàmold ki hogy jösz ki jobban. Mennyi a súlyadód?
2023. júl. 4. 06:43

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!