Mit kezdjek ha ilyen üzenetet kaptam a Nav tol ? Ha nincs is meg az adobevalasom mert nem töltöttem le online formában mit tudok ezzel kezdeni ?
2023.05.22. napján érvényes bevallásának minősülő, a munkáltatók, kifizetők adatszolgáltatásai
alapján elkészített személyijövedelemadó-bevallása az összefüggés vizsgálatok során eltérést mutat.
Hibakód Hibaüzenet
M659
Ha a 136. sor kitöltött, akkor a 137. sorban az önkéntes kölcsönös
biztosító pénztár adószámát és a hozzátartozó bankszámlaszámot ki kell tölteni, csak
akkor lehet üres a két rovat, ha nyugdíjszolgáltatás miatt már nem tagja a pénztárnak (a
138. sor = X).
M657
Ha a 136B kitöltött és a 138. sor üres, akkor a 137. sorban az adószámnak
meg kell egyeznie a 2022. adatszolgáltatási évre vonatkozó K59M jelű, önkéntes
kölcsönös biztosító pénztári adatszolgáltatásokon megadott adószám egyikével.
Tájékoztatjuk, hogy a javítás az Ön közreműködése nélkül nem valósulhat meg, e
Gondolom az a probléma hogy több munkahelyem volt és 2 helyen is nyitottak önkéntes nyugdijpenztarat ezeken körülbelül semmi összeg nincs pár hónapot dolgoztam ezzeken a helyeken.10 e Ft lehet rajtuk
Fogalmam sincs mi lett ezekel a onkentes nyugdijpenztaraimal de a Nav látja hogy az enyém?
És kellenének az adatai?
Nem tudok ezzel mit kezdeni ha nem csinálok semmit az baj ?
Na úgy néz ki nem hagynak békén most postán is elkuldtek ugyan azt mint a tarhelyre.
Csak beleirtak hogy azert kellene hogy adokedvezmenyt hova küldjék.
Ha továbbra se reagálok mi lesz elkuldik megegyszer vagy felhivnak vagy megkeresnek vagy mi?
Addig kuldozgetik meg nem megyek be?
Nem hiszem el hogy nem bírják a polcon hagyni adobevalasom.ha nem reagálok valószínű nem tartok rá igényt akor mit zaklatlak.
"Ha továbbra se reagálok mi lesz elkuldik megegyszer vagy felhivnak vagy megkeresnek vagy mi?"
Már megírtam egy korábbi hozzászólásban, hogy ezt gyakorlatilag 0 ember tudhatja. Ez a működési gyakorlatot illető kérdés, ami semmilyen jogszabályban nincs benne. És nem fogsz találni olyan embert, akinek gyakorlati tapasztalata lenne abban, hogy hogyan utasítsuk vissza a végsőkig elmenve, hogy a NAV pénzt küldjön.
Már írtam: hívd fel a 1819-et és kérdezd meg, hogy milyen nyomtatványt kell kitöltened és beküldened.
El van törve az ujjad, hogy nem tudod ezt a 4 számot bepötyögni a telefonodba? Vagy azt hiszed, hogy ez valami polgári ellenállás a részedről a hatalom ellen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!