Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Máv tartozás, hogyan lett...

Máv tartozás, hogyan lett több mint 300 ezer?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kb. 4 hónapja utaztunk a vonaton és nagyobb címlet volt nálunk csak, a kaller nem tudta felváltani (250ftról volt szó, annyi kellett volna még amit fizetnünk kellett volna), kaptunk tőle egy papírkát, hogy be kell fizetni ezt a pár száz forintot egy hónapon belül. Na ez el lett felejtve... Majd 4 hónap múlva, kaptunk egy csekket több mint 300 000-ről. Reális ez? Én józan paraszti ésszel azt gondoltam, ha elfelejti az ember kap felszólítást X összeggel...

2023. jún. 20. 12:53
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Csak azt nem ertem hogy elotte tenyleg semmit nem kuldtek… akkor ezt hogy? Csutortokon tudjuk oket felhivni legelobb mert akkor vannak 8ig.

Van ezzel kapcsolatban egy kerdesem… parom nevere szol a csekk, Edesapamhoz vagyunk bejelentve allandora, de mar nem ott lakunk par utcaval arebb. Neki lehet ebbol barmi is? Nem akarom hogy oda menjenek es elvigyek neki a cuccait ugy hogy semmi koze hozza…

2023. jún. 20. 21:07
 12/24 anonim ***** válasza:
46%

Mért vinnék el a cuccait?

Milyen gondolati útvonalad van?...

Amiket kérdeztünk, azt tudnunk kéne a válaszhoz!

2023. jún. 20. 21:10
 13/24 A kérdező kommentje:

Mivel oda van a parom is bejelentve nem akarom azt hogy Edesapamat talaljak meg ..

Az elozo valaszomban mindenre valaszoltam.

B2 kapital a ceg neve es egy kiegeszitojegy ami kb 200-300ft volt azt nem fizette be a parom. Majd eltelt 4 honap es jott a tobb mint 300 ezres csekk.

2023. jún. 20. 21:13
 14/24 anonim ***** válasza:
0%

Ha 6 hónapig nem követelt a MÁV, akkor elévült. Nézz utána a pontos dátumoknak, mi mikor történt!

A MÁV-ot is érdemes megkérdezni, honlapona pótdíj összege biztosan szerepel.

Az aktuális elévülési szabályoknak is!

Ez a cég is lehet egy bűnöző cég, keresgélj utána infót a neten - valószínű az is, jogtalan haszonszerzést (jogalap nélküli gazdagodás?) már megkísérelt, ez már bűncselekmény, rendőrségen fel lehet jelenteni.

Én elsőre tudod, mit csinálnék?

Befizetném pótdíjastul a MÁv-nak és mondanám a cégnek, hogy már nem aktuális, elfelejtették tájékoztatni, hogy ez már rendezett tartozás.

2023. jún. 20. 21:15
 15/24 A kérdező kommentje:
Azt irjak a levelben hogy a korabbi felszolitasuk ellenere nem fizette be a csekket, de nem is kaptunk semmit… ez volt az elso.
2023. jún. 20. 21:15
 16/24 A kérdező kommentje:
En is arra gondoltam hogy elobb a MAVot kellene ezzel felhivnunk hatha ok tudjak pontosan mi ez, mert egy szamunkra semmit mondo cegnek had ne fizessunk ki mar ennyi penzt jogtalanul…
2023. jún. 20. 21:16
 17/24 anonim ***** válasza:
46%

13: De a levélben tételesen szerepelnie kell, hogy miből jön össze a 300 000 Ft.

FILLÉRRE!

De simán lehet elírás.

"Mivel oda van a parom is bejelentve nem akarom azt hogy Edesapamat talaljak meg .."

Ezt nem értem, erre hogy jutsz gondolatban, elmagyarázod?

Ha jön a fizetési meghagyás, akkor arra azt kell válaszolni: ellentmondok.

akkor ő kénytelen egy polgári pert indítani, ahol neki kell bizonyítania, hogy te tartozol neki ennyivel.

Ez kb. 3-4 év még.

2023. jún. 20. 21:17
 18/24 A kérdező kommentje:
Ez az hogy semmi nincs leirva hogy mikor tortent ez amiert fizetni kell, mibol jott ossze, semmi. Egyetlen egy datum van rajta hogy mikor van a befizetes hatarideje. Van rajta ugyirat szam, a neve es a cime. Mar hatszor olvastam at.. de semmi konkret nincs
2023. jún. 20. 21:20
 19/24 anonim ***** válasza:
46%

[link]

https://www.youtube.com/watch?v=KuR3fVZTBNY

Ha nem vagy jogi dolgokban járatos, hallgasd ezt meg, korrekt!

2023. jún. 20. 21:24
 20/24 anonim ***** válasza:
0%

18: akkor ez totál illegélis.

1. Fizesd kia MÁV-nak, honlapon keresd ki, emnnyi a pótdíj.

2. Ez UTÁN kezdje el a MÁv-nál érdeklődni, hogy mért kaptál behajtást 250 Ft-ra?...

2023. jún. 20. 21:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!